ZIEN: Donald Trumps eigen media platform krijgt bakken aan kritiek

Na een verbanning van negen maanden op sociale media heeft Donald Trump zijn eigen lang beloofde platform gelanceerd. Toch heeft de uitrol al enkele problemen veroorzaakt.

Trump Media & Technology Group

De ex-president zei dat het platform hoofd zou bieden aan de tirannie van de grote tech bedrijven’, waarbij TMTG in een verklaring beweerde dat Silicon Valley ‘hun eenzijdige macht gebruikt om tegengeluiden in Amerika het zwijgen op te leggen’.

Trump is in het laatste jaar van elk social-media platform afgegooid in de nasleep van de Capitol-rellen. CEO’s, waaronder Jack Dorsey en Mark Zuckerberg, zeiden dat Trump hun servicevoorwaarden had geschonden door haatzaaiende uitlatingen en geweld aan te moedigen. Daarom is nu Truth Social in het leven geroepen.

BBC heeft onderzoek gepleegd naar het nieuwe platform van Trump, en liet weten dat het niet het enige platform is die Trump van plan is om te lanceren. Het bedrijf zou ook voorbereidingen treffen voor de lancering van een eigen streamingdienst die ‘niet-woke’ inhoudt levert aan alle fans van Donald Trump.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven