Britt Dekker heeft woedend gereageerd op een foto die op het moment van schrijven circuleert op sociale media. Hat gaat over een foto van een protest tegen de maatregelen. Het hele jaar zien we al mensen die de vergelijking durven te maken met de Tweede Wereldoorlog. Ze dragen Jodensterren op hun kleding en houden bordjes omhoog.

Beledigende Teksten

Je ziet hoe mensen met Jodensterren bordjes omhoog houden met daarop teksten als ‘Wie wordt de nieuwe Anne Frank’ en ‘quarantainekamp’, wat zich richt op een concentratiekamp. Britt, net zoals andere BN’ers maken zich hier op Twitter boos over. Ze reageerde dan ook toepasselijk:

“Wat een dwazen. Deze vergelijking met Anne Frank? Een kind dat werd afgevoerd naar een concentratiekamp, de meest vreselijke dingen gezien heeft om vervolgens te sterven vergelijken met Joke die zonder testbewijs niet meer zes keer mag opscheppen in ‘n all inclusive hotel”, aldus de presentatrice.

BEKIJK OOK  Artsen in Wuhan geven toe dat ze moesten liegen over de uitbraak van het coronavirus

Haar opmerking kan op veel bijval rekenen van twitteraars door het hele land. “Soms is Britt gewoon degene die het het beste kan verwoorden”, zo schrijft Claudia de Breij. Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars kan er in een eigen bericht ook met zijn hoofd niet bij. “Over mentaliteit gesproken. Ranzig dit.”


Like it? Share with your friends!