Zien: Boeren negeren noodbevel en zijn massaal onderweg naar Den Haag

Zien: Boeren negeren noodbevel en zijn massaal onderweg naar Den Haag

Goedemorgen iedereen! Een veertigtal boeren zijn met evenzoveel trekkers onderweg naar Den Haag. Dit is tegen de wensen van het gemeentebestuur in, dat eerder in de nacht van maandag op dinsdag een noodbevel instelde.

Den Haag heeft het bevel ingesteld wegens “wegens ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag” door protesterende boeren. “Boeren die met hun trekkers willen demonstreren in de stad, worden teruggestuurd en indien nodig vanaf de stadsgrens naar elders geleid”, twitterde de gemeente.

‘Bewegingen van boeren’

Volgens een gemeentewoordvoerder heeft de politie ‘bewegingen van boeren’ waargenomen. “Ze zouden op weg zijn naar Den Haag om de openbare orde te verstoren. Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag, zeker niet nu er voor het eerst weer publiek aanwezig mag zijn.”

”De politie gaat mensen die met tractoren onderweg zijn naar Den Haag aanspreken en terugsturen. Dat is nu ons beleid.” Er staan ook vier tractoren stil op de Benoordenhoutseweg. De politie probeert met de groep in contact te komen. “We zullen optreden als ze met tractoren proberen de stad binnen te rijden.”

Scroll naar boven