Een 27-jarige Nederlander die in de nacht van woensdag door een groep andere landgenoten tegen zijn hoofd werd geschopt op Palma de Mallorca is aan zijn verwondingen overleden, dat zeggen de Spaanse autoriteiten en media in Spanje. Hij werd vorige week veelvuldig tegen zijn hoofd getrapt en belandde zo in het ziekenhuis.

Kritieke toestand

Hij lag sinds het verschrikkelijke incident op de intensive care in de hoofdstad van het eiland. De groep Nederlandse toeristen die zich schuldig maakten aan de aanval zou na een vechtpartij uit de nachtclub zijn gezet. Eenmaal buiten vielen ze het slachtoffer aan. Na het incident zou de grootste groep jongeren de volgende dag zo snel mogelijk het vliegtuig naar huis hebben gepakt.

De Spaanse politie arresteerde eerder al iemand die medeplichtig was aan de aanval. Hij werd opgepakt toen hij de sleutels van het huurhuis terug wilde brengen naar de eigenaar. De andere 8 personen voelde de grond heet worden onder hun voeten en hebben snel het vliegtuig gepakt. Wel schijnt de identiteit van de mannen bekend zijn bij de politie, meldt de Telegraaf. Een van de inmiddels opgepakte mannen schijnt pas 18 jaar oud te zijn.


Like it? Share with your friends!