Mensen die in het ziekenhuis werken zullen toch wel als eerst gevaccineerd worden. De overheid had er eerst voor gekozen om ziekenhuispersoneel niet als eerst de vaccineren. “We zijn opgelucht dat de oproep van de ziekenhuizen gehoord is en dat de medewerkers in de frontlinie als eerste gevaccineerd worden”, laat Rinske de Wit van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ), weten.

Het is niet zo dat iedereen die in het ziekenhuis werkt als eerst een vaccin krijgt maar alleen mensen die op de spoedeisende hulp werken, ambulance personeel, mensen die op de IC’s werken en op de coronaafdelingen. “Dat zal gaan om ongeveer 30.000 mensen”, zegt Wouter van der Horst, die het gezicht is van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Voor de laatste tijd werd er steeds vaker gevraagd of deze mensen eerder een vaccin konden krijgen. “We zijn tevreden over het besluit, maar we zien dit niet als eens triomf. We moeten nu keihard aan het werk om het voor elkaar te krijgen.” laat Wouter weten.

BEKIJK OOK  Slagers: we blijven gewoon open want wij zijn essentieel

Last van hun schouders

NH Nieuws had een gesprek met meerdere ziekenhuizen die enorm zijn opgelucht over het feit dat er meer personeel in het ziekenhuis als eerst gevaccineerd zal worden. “We zijn blij dat er snel gestart gaat worden met de coronavaccinatie van zorgpersoneel in de acute zorg”, zegt woordvoerder Niels Jansen van het OLVG in Amsterdam. “Zoals bekend is de situatie in het ziekenhuis nijpend, mede door ziekteverzuim welke vaak corona-gerelateerd is.”

Vooral het Zaans Medisch Centrum wilde erg graag dat ziekenhuis personeel eerder gevaccineerd zou worden en deelde zelfs eens petitie om dit mogelijk te maken:

“We zijn heel blij. We hebben daar zelf ook om gevraagd”, zegt Jolande van de Walle van het ziekenhuis.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!