Ziekenhuis dumpt lichaampje overleden baby per ongeluk bij afval

Ziekenhuis dumpt lichaampje overleden baby per ongeluk bij afval

In het Amerikaanse Boston heeft zich een gruwelijk misverstand afgespeeld. De patholoog van dienst in het Brigham and Women’s ziekenhuis zag een in linnen gewikkeld babylijkje aan voor vuile was en gooide het per ongeluk bij het afval.

Het klinkt bijna te ongeloofwaardig om waar te zijn, maar de ouders van het kindje hebben een rechtszaak tegen het ziekenhuis én liefst 14 medewerkers aangespannen.

Hen wordt contractbreuk, nalatigheid, het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed en het onrechtmatig handelen met menselijke resten ten laste gelegd.

Te vroeg geboren

Het kindje, Everleigh Victoria McCarthy, werd op 25 juli 2020 geboren in het Brigham and Women’s ziekenhuis te Boston. Het meisje kwam te vroeg ter wereld en woog slechts 1.4 kilo. Een intensive care behandeling van 12 dagen mocht niet baten en het baby’tje overleed.

De ouders, Alana Ross en Daniel McCarthy, wilden hun dochtertje een waardige begrafenis geven, maar kregen enkele dagen voor het afscheid te horen dat hun kindje “nergens meer te vinden was.” Uit een politierapport bleek dat de patholoog van dienst, het in een linnen deken gewikkelde lichaampje had aangezien voor ‘vuile was’. Hij gooide het lichaam in een container voor vervuild materiaal.

De patholoog erkende tijdens een ondervraging dat hij het stoffelijk overschot vermoedelijk had weggegooid, maar dat dat kwam doordat ‘het niet op de juiste plek achtergelaten was’.

Ouders willen jury-oordeel

Afgelopen donderdag stond de rechtszaak op het programma. De verdrietige ouders vertellen tegen The New York Times niet uit te zijn op een bepaalde schadevergoeding, maar willen een oordeel van de jury om dergelijke misverstanden in de toekomst te kunnen voorkomen.

Het ziekenhuis heeft bij monde van directeur Sunil Eappen diepgaande excuses aangeboden namens al het personeel. Ze geeft aan alle details zo transparant mogelijk met de ouders te hebben gedeeld.

Nabeschouwing: De gebruikte afbeelding is ter illustratie. De man die wordt afgebeeld, heeft niets te maken met wat er gebeurd is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven