Zieke Daniëlle van ’t Schip neemt ontzettend heftig besluit

Zieke Daniëlle van 't Schip neemt ontzettend heftig besluit

Daniëlle van ’t Schip, de dochter van Willeke Alberti, is na een lang verblijf op Bonaire weer terug in ons land. Dat laat ze weten in een emotioneel bericht op Instagram. 

Eerder dan verwacht

Daniëlle, die kampt met kanker, schrijft: ””Hallo lieve mensen, ik ben weer terug in Nederland. Na zeven weken Bonaire (zie bovenstaande video) waar veel van mijn loved ones me zijn komen bezoeken.

”Dankbaar daarvoor. Het plan was om nog tot juni daar alleen te blijven. Alles goed geregeld in praktische zin. Klein veilig appartement naast een restaurant waar ze gezond en lekker koken.”

Twee uur na zeggen: ‘Ik blijf hier nog tot juni’, sta ik af te wassen en er valt een glas met water om. Ik huil vervolgens heel hard met dikke tranen en wist toen opeens ooooooooo ik wil naar huis ( daar hebben we ook een afwasmachine trouwens) het is klaar voor nu in Bonaire.

”Een dag later zat ik in het vliegtuig. Bij aankomst scheen de zon in Nederland. Wel een week nodig gehad om helemaal te landen met mijn hart ook. Vanmorgen voelde ik dat mijn hart er ook weer was die was nog even in Caribische sferen achter gebleven (…)”

Tumoren

In september vorig jaar maakte Daniëlle via de media bekend dat er twee tumoren bij haar waren gevonden. Ze kreeg dit te horen toen ze haar boek ‘In het licht van de liefde’ bijna af had.

Ze kreeg het nieuws te horen op 13 april, waarbij ook werd verteld dat ze nog zes maanden te leven zou hebben als ze niet direct een behandeling zou starten.

”Mijn eerste reacti was: dat kan niet. Ik zou 108 worden. Dat was de afspraak die ik met mijn ziel had gemaakt. Misschien is het dus toch niet de bedoeling dat ik zo oud word”, aldus Daniëlle.

Daniëlle en haar man hebben twee kinderen: zoon Davey en dochter Estelle.

Scroll naar boven