Zieke Alex Trebek wenst dat hij zijn vrouw eerder kende: “We hadden samen langer kunnen leven”

Alex Trebek, host van de populaire show “Jeopardy”, onthulde eerder deze week dat hij is gediagnosticeerd met pancreaskanker, stadium vier. De 78-jarige vertelde de wereld via een openhartige verklaring op zijn social media-accounts van de show, waarna de fans werden gerustgesteld dat hij de ziekte tot het bittere einde zou bestrijden.

Trebek host “Jeopardy” al sinds 1984 (35 jaar) en bevestigde dat hij bij de show zal blijven hosten terwijl hij de behandelingen ondergaat. Het hartverscheurende nieuws komt enkele maanden nadat hij vertelde hoe hij wenste dat hij zijn vrouw eerder had ontmoet …

 

View this post on Instagram

 

#jeopardy #jeopardymoments

A post shared by alex trebek (@jeopardy_moments) on

Fans en beroemdheden over de hele wereld hebben sinds de bekendmaking van Trebek iets getoond ter eerbetoon aan Trebek, hoewel het zonder twijfel diegenen die het dichtst bij hem staan het hardst zullen hebben geraakt. Onder andere natuurlijk Jean Trebek, de 78-jarige echtgenote van Trebek.

Hoewel het misschien een lange tijd lijkt dat ze samen zijn, is het niet lang genoeg voor Trebek, die onlangs tegen People zei dat hij wenste dat hij Jean eerder had kunnen ontmoeten.

 

View this post on Instagram

 

Click the link in our bio for a message from Alex Trebek.

A post shared by Jeopardy! (@jeopardy) on

Trebek zei: “Ik ben redelijk tevreden over mijn leven. Maar mijn vrouw Jean en ik zijn bijna 29 jaar samen en ik moest denken aan president Bush toen hij stierf en alle opmerkingen over zijn leven over wat een aardige vent hij is en hoe hij en zijn vrouw 73 jaar samen waren . Ik dacht: ‘Oh mijn god … als ik Jean net in de twintig had leren kennen, hadden we samen een langer leven kunnen leiden.’ ”

Hij ging verder met een grapje: “Ik denk dat als ik haar had ontmoet toen ik in de twintig was, ze nog niet zou zijn geboren. Maar goed, 29 jaar is best lang! ”

Ondanks dat hij een ernstige diagnose heeft gehad, blijft Trebek hoopvol over dat hij zo lang mogelijk zal blijven vechten.

“Met de liefde en steun van mijn familie en vrienden en met de hulp van jullie gebeden, ben ik van plan om de lage overlevingskansen van deze ziekte te verslaan.”

Alex Trebek heeft misschien een flinke tegenslag gekregen, maar zijn moed is inspirerend omdat hij dapper is. Elke dag worden duizenden mensen verteld dat ze kanker hebben, maar het is voor die mensen en de miljoenen die in de toekomst gediagnosticeerd zullen worden, dat we sterk moeten staan en alles doen wat we kunnen om een remedie te vinden voor deze vreselijke ziekte!

Bron: People