Ziek: Vrouw gebruikt kind om boodschappen te stelen

Ziek: Vrouw gebruikt kind om boodschappen te stelen

Wanneer je denkt dat je alles gehad hebt, duikt er weer een nieuw bizar verhaal op. In Burgum is gistermiddag een moeder van 26 jaar aangehouden die een kind heeft gebaard om in te kunnen zetten voor winkeldiefstal in een supermarkt aan De Markt.

De dievegge duwde een kinderwagen voort, toen een personeelslid opmerkte dat ze producten aan haar kind gaf die ze vervolgens niet afrekende bij de kassa. De vrouw werd aangesproken, maar deed net alsof ze niets in de gaten had.

Ziek: Vrouw gebruikt kind om boodschappen te stelen

Nadat ze werd vastgegrepen werd de kinderwagen aan een grondige controle onderworpen. Daaruit kwam naar voren dat nog veel meer producten waren gestolen. De vrouw had deze verstopt in de kinderwagen.

Tweede verdachte

De vrouw bleek niet alleen te hebben gehandeld. Een tweede vrouw, vermoedelijk betrokken, wist ongezien te ontkomen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de twee vrouwen zo’n 30 minuten eerder samen hadden toegeslagen bij een andere supermarkt.

Maar verdachte nummertje twee is blijkbaar ook al niet zo snugger. Omdat de dader en haar kind naar het politiebureau gebracht waren, moesten kennissen van de crimineel het kindje komen ophalen. Drie keer raden wie er verscheen om zich over het kind te ontfermen.

Inderdaad, verwachte nummer twee. Zij werd op basis van camerabeelden direct aangehouden. Beide verdachten krijgen een proces-verbaal aan hun broek. De vrouwen zullen zich moeten verantwoorden bij de politierechter. Ook moeten zij een schadevergoeding betalen en is hen een winkelverbod opgelegd.

Scroll naar boven