Zesjarig kind omgekomen bij voetbalveldje

Zesjarig kind omgekomen bij voetbalveldje

Het Duitse plaatsje Pragsdorf in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is in shock door de d00d van een zesjarig kind.

Joel

Joel werd afgelopen donderdag door zijn ouders als vermist opgegeven nadat hij niet thuiskwam na een speeluitje. ’s Avonds werd zijn lichaam gevonden.

Zesjarig kind omgekomen bij voetbalveldje

Het dorp telt maar 580 inwoners, dus iedereen kent iedereen. Politieauto’s rijden door het dorp, op zoek naar degene die het kind om het leven heeft gebracht, want Joel blijkt te zijn doodgestoken.

Een inwoonster zegt tegen Bild: ”We hebben hier 150 kinderen in het dorp.” Dit is nog nooit gebeurd. Het is verschrikkelijk. Ik heb de moeder van Joel vanmorgen gesproken. Ze is ten einde raad over wat er gebeurd is.”

Komt niet thuis

Afgelopen donderdag kwam Joel niet thuis na een speeluitje. Zijn ouders gaven hem op als vermist rond 20.00 uur. Wat er toen volgde, was een massale zoekactie.

Een uur later werd Joel gevonden. Het levenloze lichaam lag in een struik bij een voetbalveldje. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar het mocht niet meer baten.

In de buurt van zijn lichaam is een mes gevonden. Volgens de autoriteiten is nu nog niet bekend of Joel daarmee bewerkt is.

Zesjarig kind omgekomen bij voetbalveldje

Sporen

Volgens een woordvoerder van het Duitse OM is het nog onduidelijk of de plek waar Joel gevonden is, ook daadwerkelijk de plaats is waar hij om het leven is gebracht.

De plek is vanzelfsprekend afgezet en er zijn enkele sporen veiliggesteld. Dorpsbewoners worden ondervraagd, in de hoop dat iemand iets of iemand heeft gezien.

Ondertussen zijn vrienden en kennissen van Joels familie een geldinzamelingsactie begonnen om het zwaar getroffen gezin te steunen.

Scroll naar boven