Zelfs leraren hebben moeite met dit raadsel – weet jij het antwoord?

Wiskundige raadsels oplossen is een geweldige manier om je brein scherp te houden. In deze post gaan we je niet vertellen waarom het oplossen van wiskundige raadsels goed is voor je denkvermogen, maar we dagen je uit met een intrigerende euro puzzel die viraal gaat op het internet. Deze puzzel is eenvoudig van opzet, maar toch complex (wanneer je de oplossing vindt, begrijp je de behoefte aan deze paradox).

De gekraakte Euro puzzel: Kan jij hem oplossen?

Op dit moment is het internet verdeeld over de oplossing van dit “Als een man €100 steelt” raadsel, daarom brengen we het naar jou. Test je logica en slimheid door deze euro puzzel op te lossen.

Het raadsel

Een man loopt een winkel binnen en steelt €100 uit de kassa zonder medeweten van de eigenaar. Vervolgens koopt hij voor €70 aan goederen met het gestolen €100 biljet en de eigenaar geeft €30 wisselgeld. Hoeveel geld heeft de eigenaar verloren? Is het €30, €70, €100, €130, €170 of €200?

We geloven dat je dit kunt oplossen. Succes!

Het antwoord

De oplossing van het “Als een man €100 steelt” euro raadsel zie je onder de afbeelding, maar je kan je eigen antwoord alvast hier invullen:

[wpforms id=”42536″ title=”false”]

De man heeft €100 gestolen van de winkelier.
Dus, het verlies van de winkelier is €100.

De man kocht goederen ter waarde van €70.
Dus, het verlies van de winkelier is €70.

Hier ligt de truc. Lees dit zorgvuldig.

“Hij kocht voor €70 aan goederen met het gestolen €100 biljet en de eigenaar geeft €30 wisselgeld.”

De man betaalde voor de goederen ter waarde van €70 met het €100 biljet dat hij had gestolen van de winkelier. De winkelier wint €70, verliest dus €70 aan goederen en verliest €30 wanneer hij het wisselgeld teruggeeft.
Dus, het verlies van de winkelier is €70 + €30 = €100.

Dus, het verlies van de winkelier is €100.

Simpel gezegd: Vergeet alles over de transacties tussen de dief en de winkelier. Vraag jezelf af, hoeveel ging de dief er uiteindelijk vandoor? €70 aan goederen + €30 aan wisselgeld. Dus, de winkelier verloor €100.

Hoe meer je dit zorgvuldig leest, hoe beter je de oplossing zult begrijpen. We hopen dat je ervan hebt genoten.

Scroll naar boven