Zelensky belooft Oekraïense volk: Wij gaan de Krim terugveroveren

Zelensky belooft Oekraïense volk: Wij gaan de Krim terugveroveren

De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft grote plannen. Hoewel er gisteren nog gesmeekt werd om nieuwe zware wapens (1.000 houwitsers) en er steeds minder Oekraïense soldaten zijn, is Zelensky voornemers het schiereiland de Krim terug te veroveren.

Dat heeft hij gisteren gezegd in een videoboodschap. ”De Oekraïense vlag zal opnieuw wapperen over Jalta en Soedak, over Dzjankoj en Jevpatorija”, aldus de president. 

Bevrijden

Zelensky beloofde zijn volk dat het Oekraïense leger ”iedereen die gedwongen wordt de Russische vlag in Oekraïne te laten zien, zal bevrijden.” Hij kondigde ook aan dat de bezette steden Cherson, Melitopol, Marioepol en Enerhodar een bezoek van het leger mag verwachten.

Over de Krim zegt hij: ”Natuurlijk zullen we ook onze Krim bevrijden. Iedere Rus die kostbaar land op de Krim in beslag heeft genomen, moet eraan herinnerd worden dat dit niet het land is waar zijn vrede zullen hebben.”

Westerse wapens

Hoe Zelensky dat allemaal denkt voor elkaar te gaan krijgen is duidelijk: dat gaat alleen lukken als het westen een enorme hoeveelheid wapens gaat leveren. Genoeg om alle bezette gebieden te heroveren.

”Niemand kan ons vertellen hoe lang de weg naar onze overwinning zal duren. Maar de overgrote meerderheid van ons volk kent onze weg. Dit is hoe deze oorlog zal eindigen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven