Zeer gevaarlijk roofdier ontsnapt: ”Bel direct 112 en doe zelf niets!”

Zeer gevaarlijk roofdier ontsnapt ''Bel direct 112 en doe zelf niets!''

De autorititeiten zijn in alle staten. Gisteravond is er in een woning aan de Goudenregenstraat in Tilburg namelijk een groene mamba ontsnapt.

112

Het roofdier is dus al sinds gisteren weg en is sindsdien spoorloos. De gemeente is zeer bezorgd en heeft op X een bericht geplaatst, waarin mensen wordt gevraagd om ‘op te letten’.

Wanneer iemand de mamba spot, wordt met klem afgeraden om actie te ondernemen. ”Kom niet in de buurt en bel direct naar het noodnummer 112.”

Twee meter

Gisteravond kwam er bij 112 een melding binnen van een bewoners van een huis aan de Goudenregenstraat. De man meldde dat hij een slang van bijna twee meter mist.

De eigenaar heeft al zijn andere dieren (hij heeft er nog veel meer) inmiddels elders ondergebracht. Met man en macht wordt er naar de groene mamba gezocht.

Daarbij zijn experts ingezet, maar is ook de hulp ingeroepen van een speurhond. Men hoopt de slang zo snel mogelijk op te kunnen sporen.

Zeer gevaarlijk roofdier ontsnapt ''Bel direct 112 en doe zelf niets!''

Groene Mamba

De groene mamba is volgens de gemeente ‘passief’. Een beet van het dier kan desondanks je einde betekenen. ”De slang is zeer, zeer giftig.”

In Nederland komen de slangen niet in het wild voor. Het is een tropische vruchtslang die van donkere en warme ruimtes houdt. Het reptiel komt voor in het westen van Afrika in onder meer Senegal, Gambia en Nigeria.

Ondanks dat de kans klein is dat de slang de confrontatie opzoekt, luidt het advies om uit de buurt te blijven. Iemand die de slang heeft gezien, of is gebeten, moet meteen 112 bellen.

Scroll naar boven