Ze zijn klaar voor de operatie – dan ontdekken artsen een wonder in het lichaam van de donor

Als je niet bereid bent om iemand te helpen of je tijd voor hen op te offeren, dan kan je niet verwachten dat ze het wel voor jou doen. Maar als je iemand een handje helpt, ben ik er zeker van dat je iets goeds terug zal krijgen.

Misschien is dat de reden waarom ik denk dat dit verhaal zo mooi is – omdat het echt laat zien hoe karma werkt. Dit verhaal begon eind oktober 2014, toen Belinda en Don Herbert reden in Kannapolis (North Carolina) toen ze een rommelmarkt buiten een kerk zagen. Belinda overtuigde Don Herbert om snel te stoppen – en die beslissing zou hun leven voorgoed veranderen.

Don, die geen fan is van winkelen, stemde met tegenzin in en stopte de auto. Omdat hij een actieve gospelzanger was, kon hij niet anders dan de muziek horen die uit de kerk kwam. Terwijl Belinda aan het winkelen was, stapte Don naar binnen en stuitte ze op man, genaamd Tim Jones.

De twee mannen hadden een gemeenschappelijk belang, namelijk hun passie voor muziek. Tim vroeg Don of hij graag lid wilde worden van het kerkkoor en ze spraken af om elkaar in de later te zien. Don en Tim wisselden nummers uit en gingen door met hun leven. Tot de levens van Belinda en Don volledig op zijn kop gezet.

Don, die al lang worstelde met een aantal ernstige ziektes, begon zich behoorlijk ziek te voelen. Hij werd gediagnosticeerd met een hartaandoening en artsen moesten een hartkatheterisatie uitvoeren. De procedure omvatte het inbrengen van een dunne buis (katheter) in het vasculaire systeem van Don via zijn lies of pols en het naar het hart brengen. Maar de operatie vormde een ernstig risico voor Don, want het kon zijn zwakke nieren eventueel beschadigen. Don had dus een niertransplantatie nodig voordat hij een hartoperatie kon ondergaan.

Toen Belinda en Don te horen kregen dat de wachtlijst voor een nieuwe nier tussen drie en vijf jaar lag, besloot Belinda uit wanhoop een oproep te plaatsen op Facebook. Ze hoopte daarmee dat één van haar vrienden bereid zou zijn om een nier te doneren om het leven van Don te redden.

“Ik wil dat de man waar ik van hou een lang leven leidt. Ik wil oud worden met hem aan mijn zijde!” schreef Belinda op Facebook.

Ondertussen waren Don en Tim vrienden geworden op Facebook. Toen Tim de oproep van Belinda las, reageerde hij meteen. Hij belde Belinda op en beloofde haar op alle mogelijke manieren te helpen.

“Ik bel je niet om een held te zijn of om je valse hoop te geven, maar ik geloof dat God me iets heeft laten zien en ik zou je graag op de een of andere manier willen helpen”, legde Tim uit.

Wat hij niet wist, was dat zijn beslissing ook zijn eigen lot zou veranderen.

Tim onderging verschillende scans om te zien of hij een potentiële donor kon zijn en toen de resultaten terugkwamen, waren ze opgelucht. Tim was een perfecte match voor Don. Niet alleen had Tim had de juiste bloedgroep, hij was ook een match voor alle andere parameters.

Ongelooflijk, de kans op zo’n perfecte match is slechts 1 op 20.000. Op 9 maart 2015 gingen de jongens naar de operatiekamer met de steun van hun familie en vrienden.

Maar kort nadat de procedure begon, deden de artsen een verontrustende ontdekking. De artsen vonden een aneurysma, ook wel hernia genoemd, in de nier van Tim. Volgens de artsen zou het aneurysma Tim waarschijnlijk gedood hebben als ze het niet op tijd hadden ontdekt. Toen Tim na de operatie wakker werd, kreeg hij te horen dat hij die dag twee levens had gered – zowel die van Don als die van hemzelf.

Tim en Don herstelde beiden heel snel en stonden binnen een paar dagen weer op hun benen. Dit allemaal dankzij het uitstekende medische team. Don kon nu ook een hartoperatie ondergaan, dankzij de heldhaftige daad van Tim. Vandaag de dag zijn de twee mannen beste vrienden.

Wat een prachtig begin van een goede vriendschap. Tim heeft ons hoop gegeven in de mensheid en laat zien dat karma echt bestaat. Deel dit verhaal met je vrienden en familie als jij hier ook in gelooft!

Bron: CBN

Laat een reactie achter

Scroll naar boven