Ze zijn klaar met het filmen van het laatste seizoen van Peaky Blinders

Het lijkt erop dat het filmen van het laatste seizoen van Peaky Blinders eindelijk is afgerond.

De regisseur van de show, Anthony Byrne, heeft een bericht op Instagram gedeeld waarin staat dat de cast en crew ‘Done & Done & Done’ zijn.

Hoewel dit episch nieuws is omdat het ons een stap dichter bij het zien van de laatste aflevering van de legendarische tv-show brengt, is het ook bitterzoet omdat dit de laatste keer is dat het zal gebeuren.

Het is al bevestigd dat seizoen 6 het laatste hoofdstuk zal zijn van Tommy Shelby en de Peaky Blinders bende en iedereen wil weten hoe het zal eindigen en wie het zal overleven.

In een gesprek met Men’s Health zei Cillian Murphy, de acteur die Mr Shelby zo goed belichaamt, dat het vreemd zal zijn om eindelijk afscheid te nemen van het personage.

“Het zal heel vreemd zijn. Ik denk dat als ik stop, na een paar maanden, ik het feit moet verwerken dat ik hem misschien niet meer zal spelen. Daar zal ik mee om moeten gaan. Maar op dit moment zit ik er nog steeds in,” zei hij.

Hij voegde eraan toe dat het moeilijk was om de laatste scènes te filmen zonder de ongelooflijke Helen McCrory, die Polly speelde, de matriarch van de Shelby familie.

“We zijn allemaal nog steeds diep, diep bedroefd. Ik ben diep bedroefd en probeer er nog steeds overheen te komen. Het is moeilijk om aan de serie te denken zonder haar. Ze was daar zo’n deel van,” zei hij.

“En mijn favoriete verhaallijnen waren altijd de Polly/Tommy verhaallijnen.”

Cillian zei dat het hele seizoen aan haar gewijd zal zijn.

Wanneer we onze ogen en oren tegoed kunnen doen aan de serie is nog maar de vraag. De serie moet door alle gebruikelijke bewerkings- en overlayprocessen heen en er komt waarschijnlijk een grootse slotpremière om de cast en crew de kans te geven afscheid te nemen van al hun aanbiddende fans.

Regisseur Bryne zei dat het montageproces voor de vorige seizoenen minstens zes maanden in beslag nam, dus dat kun je alvast in je agenda noteren.

Cillian heeft nog niet bedacht wat hij gaat doen nu het filmen voorbij is maar hij heeft zijn eerste optreden op het grote scherm al gehad in A Quiet Place II.

Hoewel dit misschien het einde betekent van Peaky Blinders als TV show heeft Steven Knight altijd gezegd dat hij de franchise wil eindigen met een film. Dus hoewel ze de serie misschien voorgoed afronden, is er nog steeds een beetje meer van het verhaal te vertellen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven