Ze verloor 104 kg nadat ze had besloten dat ze ’te jong was om te sterven’

Haarstylist Heather Oset kreeg een paar jaar geleden de schrik van haar leven, toen ze het haar van een klant aan het föhnen was en scherpe pijn aan de borst en hartkloppingen begon kreeg.

In de hoop dat ze vanzelf zouden verdwijnen, werkte ze door met pijn en eindigde ze met haar cliënt. Maar toen de symptomen niet stopten, bracht haar man haar voor een paar testen naar het ziekenhuis.

Heather woog in die tijd 160 kg, maar realiseerde zich niet volledig de ernst van haar situatie. Die dag in het ziekenhuis werd voor haar een angstaanjagende wake-up call.

“Ik herinner me dat ik me zo schaamde omdat ze letterlijk mijn kleren uit moesten doen en ik half naakt stond voor iedereen. Ik voelde me alsof ik een dieptepunt raakte en al deze gedachten in mijn hoofd van: “Oh mijn god, ik ga dood” en “ik ben te jong om te sterven.”

Gelukkig was het geen hartaanval. Haar hormonen waren volledig op hol geslagen vanwege haar gewicht en ongezonde levensstijl.

De ongezonde gewoonten van Heather waren al op jonge leeftijd begonnen door haar moeilijke thuissituatie.
“Mijn vader was beledigend en telkens als er iets ergs gebeurde, rende ik naar de koelkast en at ik alle snacks, -taartjes of -koekjes die ik kon vinden, omdat ze van hem waren en ik dacht dat het in mijn hoofd mijn manier van wraak was. Ik heb er nooit echt over gesproken. Ik voelde me gewoon beschaamd, dus in plaats daarvan at ik gewoon mijn gevoelens weg en dat ben ik in de loop van de jaren blijven doen.”

In 2014 werd Heather verliefd en trouwde, en al snel besloten zij en haar man om een ​​gezin te stichten. Na haar schrik vertelden de artsen dat haar zwangerschap alleen mogelijk zou zijn als ze zou afvallen.

Overgewicht veroorzaakte ook andere problemen: ze had bijna diabetes, en ze had last van slaapproblemen en rug- en beenpijn, waardoor het moeilijk was om uren achter elkaar op haar werk te staan.

Mijn gewicht hield me in elk aspect van mijn leven tegen tussen familie, werk en dagelijkse activiteiten,” zei Heather, dus nam ze de eerste stap door een afspraak te maken met een bariatrische chirurg.

Heather maakte plannen met de chirurg om een ​​procedure te ondergaan om de omvang van haar maag te verkleinen. Maar voordat ze dat kon doen, moest ze alleen al twintig kilo afvallen.

Ik stopte met alle frisdrank, maakte mijn lunch en dronk ’s morgens eiwitshakes als ontbijt.

Uiteindelijk had Heather de operatie ondergaan op een dag die zij beschrijft als ‘het begin van de eerste dag van de rest van mijn leven’.

Toch was het aan haar om haar nieuwe lichaam te behouden en te verbeteren door vast te houden aan een gezond dieet en een nieuwe trainingsroutine. Ze begon gewoon met lopen, maar begon al snel wateraerobics te doen op de lokale sportschool, en het overgewicht begon geleidelijk af te glijden. Hoe zij er tegenwoordig uitziet is te zien op de volgende pagina…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven