Zanger maakt anti-hoofddoek liedje, moslims zwaar beledigd

Zanger maakt anti-hoofddoek liedje, moslims zwaar beledigd

De Iraanse zanger Mehdi Yarrahi verkeert in grote problemen. De beste man bracht een liedje uit tegen het verplicht dragen van een hoofddoek. Maar daar is Iran niet zo gelukkig mee. Het land heeft een onderzoek ingesteld.

Laat je haren los

Kijk, dat je ergens in gelooft moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar dat er anno 2023 nog landen bestaan die je gaan vervolgen, omdat je een eigen mening hebt.

Het Openbaar Ministerie in Iran gaat zanger Mehdi Yarrahi vervolgen, omdat hij zingt over je haren loslaten. Dat is tegen het zere been van het islamtische land.

Rousarito

Op 25 augustis, 2 dagen geleden dus, bracht Yarrahi het nummer ‘Rousarito’, Perzisch voor ‘jouw hoofddoek’ uit. Slechts twee dagen later zat justitie hem al op de hielen.

Het lokale OM omschrijft het als een ‘juridische zaak die is ingediend naar aanleiding van een illegaal nummer dat ingaat tegen de moraal en gebruiken van de islamtische samenleving’.

In de videoclip zijn dansende vrouwen te zien die aangemoedigd worden om hun verplichte hoofddoeken af te doen. De zanger heeft het nummer opgedragen aan moedige vrouwen.

Mahsa Amini

Hij doelt op de vrouwen die mee geprotesteerd hebben na het omkomen van Mahsa Amini. De 22-jarige vrouw werd een jaar geleden afgemaakt omdat ze haar hoofddoek niet volgens de voorschriften zou hebben gedragen. Er ontstond daar ontzettend veel ophef over.

Op zijn Instagram-pagina neemt Mahdi Yarrahi het vaak op voor de protestacties. Vorig jaar oktober bracht hij het lied ‘Soroode Zan’ uit, een populair nummer.

Momenteel is Mahdi nog op vrije voeten, maar het ziet er niet best uit voor hem als we de berichtgevingen mogen geloven.

Scroll naar boven