Zandvoortse slager moet vriezers uitzetten wegens torenhoge energierekeningen

Zandvoortse slager: ''Vriezers moet uitgezet worden vanwege hoge energierekening''

De bizar hoge gasprijzen raken enorm veel mensen in Nederland. Steeds meer ondernemers staat het water inmiddels aan de lippen. Zij krijgen ook nog eens te maken met stijgende productiekosten, die noodgedwongen doorberekend worden aan de klant.

Brachten we gister al een bericht over een vrouw die haar gaskraan heeft laten dichtdraaien omdat ze niet in de schulden wil belanden. Vandaag gaat het om ondernemer Marcel Horneman die keihard getroffen wordt door de crisis. De traiteur en slager uit Zandvoort kan zijn rekeningen nauwelijks meer betalen.

Zandvoortse slager: ''Vriezers moet uitgezet worden vanwege hoge energierekening''

Om de kosten enigszins te reduceren, heeft hij moeten besluiten zijn vriezers uit te zetten. Dat spaart stroom en daarmee geld.

”We zijn begonnen met de grootste jongen uit te zetten”, aldus een teleurgestelde Horneman tegen Hart van Nederland. ”De driedeursvriezer scheelt bijna 100 kilowatt per dag. Kijkend naar de huidige energietarieven gaat dat om zo’n 1.500 tot 1.700 euro per maand.”

Pijn in het hart

De slager vertelt hoe hoog zijn rekeningen inmiddels zijn.”Voor de energiecrisis betaalde ik maandelijks 1.200 tot 1.300 euro. Mijn laatste afrekening was 6.000 euro. Zonder de besparingen die ik nu doorvoer, zou ik volgende maand op een bedrag tussen de 8.500 en 10.000 euro uitkomen.”

Hij redt het nog net. ”Ik heb nog wel een beetje vet op de botten, maar dit moet geen jaar meer duren.” Naast energie zijn ook tal van producten duurder geworden.

”Consumenten gaan daardoor ook meer betalen.” Horneman vreest dat er steeds minder klanten zullen komen, of dat er straks helemaal niemand meer komt. ”Als ik hoor dat klanten ineens van 200 euro naar 800 euro gaan… Tsja, dan maar geen biefstuk meer. Trouwens, een slavink is ook lekker.”

Scroll naar boven