Zak chocoladekruidnoten straks voor meer dan 5 euro over de toonbank

Zak chocoladekruidnoten straks voor meer dan 5 euro over de toonbank

Het Sinterklaasfeest zal dit jaar voor mensen met weinig centjes in hun portemonnee behappen worden. Enorme prijsstijgingen van cacao en suiker gaan ervoor zorgen dat Sinterklaassnoepgoed voor bizarre prijzen in de winkels komt.

Prijsstijgingen

In tijden waarin alles duurder wordt, zijn het de feestdagen die ons vreugde brengen. Het Sinterklaasfeest is een traditie welke verweven is met Nederland.

Zak chocoladekruidnoten straks voor meer dan 5 euro over de toonbank

Ieder jaar kijken duizenden gezinnen uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Het kinderfeest is jaarlijks een groot succes. Maar nu dreigt er roet in het eten te worden gegooid bij mensen die het niet zo breed hebben. De prijzen van snoepgoed gaat enorm omhoog.

25-30 procent

Onder meer chocoladepepernoten en chocoladeletters worden flink duurder. Chocoladefabrikant Droste verwacht dat de prijzen 10 tot 15 procent stijgen.

Vorig jaar gingen de tarieven ook al flink omhoog, waardoor we het inmiddels hebben over 25 tot 30 procent. Concreet wordt een kilozak chocoladekruidnoten duurder dan vijf euro.

Met de prijsverhoging van vorig jaar erbij gaat het dan al snel over 25 tot 30 procent. Daardoor kan de prijs voor een kilozak chocoladepepernoten boven de 5 euro uitkomen.

Nog duurder

Directeur-eigenaar Oscar de Lange van pepernotenproducent Van Delft Biscuits, die pepernoten levert voor onder meer Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat en HEMA, verwacht woekerprijzen.

De Lange schat in dat consumenten moeten rekenen op een stijging van zo’n 20 procent. Dat is dus niet zo best voor onze portemonnee.

Maar hoe komt het eigenlijk dat we meer moeten gaan betalen? De prijsstijgingen komen door het ‘slechte weer’ rondom de cacao-oogst.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is suiker momenteel een peperdure grondstof. Samengevat wordt Sinterklaas een hele dure tijd.

Scroll naar boven