Yusuf wil het woord ‘feestvarken’ nooit meer horen: ”Niet leuk voor ons”

Yusuf wil het woord 'feestvarken' nooit meer horen: ''Niet leuk voor ons''

De wereld zit tegenwoordig vol met mensen die zichzelf standaard gekwetst voelen. Tot op zekere hoogte is dat begrijpelijk, wanneer het echt ergens over gaat. Maar je kunt ook overdrijven, zoals Yusuf die aanstoot neemt aan het woord ‘feestvarken’.

Gekwetsten

Nederland telt inmiddels aardig wat dilemma’s. Denk aan de actieclub Kick Out Zwarte Piet, die slapeloze nachten beleeft doordat Zwarte Piet…Zwart is. Denk aan dierenrechtenorganisatie PETA, die hobbelpaarden in draaimolens wil verbieden. Denk aan de PvdD, die Artis wil laten sluiten.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nu is er ene Yusuf, die op het populaire forum Reddit een bericht heeft geplaatst dat hij het woord ‘feestvarken’ niet meer kan verdragen.

Feestvarken

Het woord feestvarken wordt niet heel veel meer gebruikt, maar op verjaardagen wordt de jarige soms zo genoemd. Yusuf is dat zat. Hij is islamitisch opgevoed en vindt het anno 2024 niet meer kunnen dat het woord feestvarken nog gebruikt wordt.

Op Reddit schrijft hij: ”Wanneer ik dat woord hoor, vraag ik me af waarom er geen respect voor ons is. Wij mogen van ons geloof geen varkensvlees eten. Het zijn onreine dieren.”

Yusuf heeft het er klaarblijkelijk onzettend moeilijk mee. ”Als ik het feestvarken wordt genoemd, vat ik dat op alsof iemand mij beledigt. Het wordt tijd dat mensen respect krijgen voor ons geloof en daar ook rekening mee houden. Ik snap dat het onschuldig bedoeld is, maar mij doet het pijn.”

Satire

Vanzelfsprekend is dit verhaal niet waargebeurd. De reden dat dit satire-stukje is geschreven, is om mensen ervan bewust te maken dat we meer respect voor elkaar zouden moeten hebben. Het is geenszins de bedoeling om mensen hiermee schade te berokkenen. Met een beetje meer begrip voor elkaar, komen we een heel eind.

 

Scroll naar boven