Youssouf geeft aan wat hij verwacht te krijgen: ”Eten, huis, geld en auto’s”

Youssouf geeft aan wat hij verwacht te krijgen: ''Eten, huis, geld en auto's''

Dit jaar worden er zo’n 77.000 nieuwe Nederlanders verwacht. Een prognose waar veel mensen nogal van schrikken. Er zijn namelijk nauwelijks woningen te verkrijgen en in Ter Apel slapen mensen alweer op de stoelen.

Niet bescheiden

Dat gegeven weerhoud voornamelijk mannen uit Arabische en Afrikaanse landen er niet van massaal de oversteek naar ons land te maken.

Sterker nog, er zijn er meer in aantocht dan waarop werd gerekend. Je zou verwachten dat wanneer je uit een arm land naar Nederland komt, je op zijn minst een beetje bescheiden bent en blij bent met alles wat je krijgt. Toch? Maar dat ligt toch een beetje anders bij sommigen.

Ongehoord Nederland, die de ene na de andere boete krijgt, ging gezellig een dagje naar Ter Apel. Ze vroegen mensen naar hun verwachtingen en krijgen bizarre antwoorden.

Youssouf geeft aan wat hij verwacht te krijgen: ''Eten, huis, geld en auto's''

Een Afrikaanse man heeft wel heel hoge verwachtingen. Zonder ook maar enig gevoel van schaamte, wil hij dat Nederland eten voor hem regelt. Maar dat is nog niet alles. ”In ieder geval wil ik ook een huis en auto’s. Everything, you know.” De man is nog serieus ook.

Een andere Afrikaan is ook niet zuinig. Zij wil ook een huis en een auto.

Algerije is beter!

Een Algerijnse man vind zijn eigen land ‘geweldig’. Als de verslaggever dan vraagt waarom hij in Nederland is, kijkt hij een beetje verbaasd. ”Ik wilde naar een beter land.”

Aan het einde van de reportage zit tot slot een Tunesische jongen. Hij wil dolgraag terug naar zijn land, maar alleen met een verblijfsvergunning.

Wat hij daarmee gaat doen? ”Beetje op en neer reizen tussen beide landen. No problem. Europa is beter voor Afrikanen bro.

Het zijn bizarre beelden, die je beter even zelf kunt bekijken:

Ibrahim

Het is niet de eerste keer dat mensen met hoge verwachtingen naar Nederland komen. Eergisteren brachten wij het verhaal van Ibrahim. De Marokkaanse jongen wilde graag rijk worden in Europa, maar kwam van een koude kermis thuis. Dat verhaal vind je hier.

Scroll naar boven