Yana (40) laat haar man in de steek: ”Heb niks aan hem”

Yana (40) gaat weg bij haar man: ''Heb niks aan hem''

Sommige verhalen zijn te bizar om voor waarheid aan te nemen. Op The New York Post staat het verhaal van Yana (40). De vrouw was tot voor kort getrouwd, maar besloot om van haar man te scheiden met als reden: ‘Zijn zelfmedelijden’.

Zelfmedelijden

Yana stapte in het huwelijksbootje met haar (inmiddels) ex man toen ze 22 jaar oud was. Ze droomde ervan om een familie met hem te starten.

Twee jaar na het huwelijk kreeg haar man slecht nieuws te horen. Hij kreeg teelbalkanker. ”We konden zo niet echt denken aan een toekomst”, aldus Yana.

”Hoe kun je aan een toekomst denken als je ineens hiermee moet dealen? Mensen die zoiets te horen krijgen reageren vaak op twee manieren.”

”Het eerste type zijn, zo was mijn ex helaas, mensen die ten onder gaan aan zelfmedelijden. Elke dag zeuren hoe zwaar het allemaal wel niet is.”

”Je hebt ook mensen die zichzelf niet op de eerste plaats zetten en aan hun omgeving denken.” Hij was niet zo.”

Yana (40) laat ernstig zieke man in de steek: ''Heb niks aan hem''

”Niemand hielp mij”

Yana, afkomstig uit New York City, zegt dat niemand zich druk heeft gemaakt om hoe het met haar ging. ”We moesten naar verschillende artsen.”

”Nooit heeft iemand gevraagd hoe ik eraan toe was. Wat het allemaal met mij deed. Niemand bood mij hulp aan.”

Haar ex onderging verschillende behandelingen, maar niets sloeg aan. ”Ik heb lang gedacht dat hij eroverheen zou komen, maar ik verloor langzaamaan de hoop.”

”Na verloop van tijd werd onze relatie ook steeds slechter, maar ik kon er niets van zeggen. Als er iemand naast je zit die al weet dat hij naar het hiernamaals gaat, is het lastig om te beginnen over je eigen situatie.”

Scheiding

Uiteindelijk heeft Yana de knoop maar doorgehakt. Ze vroeg buiten het medeweten van haar ex de scheidingspapieren aan. Haar ex man was verbouwereerd en zag het niet aankomen.

”Ja, hij was verbaasd. Maar ik vind het ook zijn eigen schuld. Hij had er ook voor mij kunnen zijn, weet je. Ik heb dus ook gevoel. Ik kan niks met iemand die alleen aan zichzelf denkt.”

Vervelende berichten

Tijdens het scheidingsproces kreeg Yana vervelende berichten van boze familieleden van haar ex. Ze denkt echter dat zij door hen is uitgekozen om hun frustraties op te uiten.

Nadat de scheiding was afgerond, hebben Yana en haar ex niet meer met elkaar gesproken. ”Ik zag op Facebook dat hij zijn laatste adem had uitgeblazen.”

”Dat vond ik ook niet normaal. Niemand heeft mij hierover gebeld. Ze hebben geen respect voor mij, die familie van hem.”

Inmiddels heeft Yana de ‘liefde van haar leven’ ontmoet in Singapore. Ze is verhuisd naar het land en hoopt daar gelukkig oud te kunnen worden.

Scroll naar boven