WTF: Belg wordt vijf keer in nek gestoken, dader krijgt voorrang in het ziekenhuis

WTF: Belg wordt vijf keer in nek gestoken, dader krijgt voorrang in het ziekenhuis

De 32-jarige Kevin Devos werd eergisteren maar liefst vijf keer in zijn nek en schouder gestoken in het West-Vlaamse Geluwe. Terwijl Kevin zwaargewond was, besloot men in het ziekenhuis de dader eerst zorg te verlenen.

Zinloos geweld

Devos reed samen met zijn vrouw en hun dochtertje van drie naar zijn vader. In de Kleine Wervikstraat, op ongeveer 20 meter van de woning van zijn vader, stonden ineens twee mannen midden op de weg. ”Die begonnen op de motorkap te slaan.”

”De grootste van de twee liep naar mijn kant van de wagen om ons te bedreigen. Hij was vermoedelijk onder invloed van drank of drugs.” Toen hij opmerkingen maakte over ons dochtertje op de achterbank, stapte Kevin logischerwijs uit zijn auto.

WTF: Belg wordt vijf keer in nek gestoken, dader krijgt voorrang in het ziekenhuis

Volgens de vrouw van Kevin ging alles daarna razendsnel. ”Ik zag dat de man verschillende keren uithaalde naar Kevin met een mes. Doodsbenauwd belde ik naar de politie. Ondertussen zag ik Kevin achteruit stappen, terwijl de man bleef uithalen.

Ziekenhuis

In het ziekenhuis moesten Kevin en Hélène uren te wachten op de spoedafdeling.”Niemand die naar ons omkeek tot ik alarm sloeg”, zegt Hélène. ”De verwondingen aan de nek van Kevin begonnen flink te zwellen door een interne bloeding. Pas rond 23.00 uur werd Kevin geopereerd. Het was geen minuut te vroeg, de dokter vertelde me dat één steekwond van zes centimeter diep zijn slagader op een haar na had gemist.”

Maar wat het koppel nog het meest verbaast, is dat het personeel van ziekenhuis AZ Delta in Menen er de voorkeur aan gaf om de dader uitgebreid te verzorgen. ”Ik was het slachtoffer en had heel wat bloed verloren. Met messteken tot zes centimeter diep en vier tot vijf centimeter breed. En toch kreeg de dader voorrang in de spoedafdeling. Ik vond dat een abnormale situatie.”

Scroll naar boven