WTF: Auto Oekraïense vluchteling en haar zoontje aangevallen in België (foto’s)

In de Antwerpse wijk Het Kiel hebben de 28-jarige Oekraïnse vluchteling Nati en haar zes jaar oude zoontje gisteren iets verschrikkelijks meegemaakt. Een onbekende had de banden van Nati’s auto lek gestoken. Ook stond er een haatboodschap op de motorkap geschreven.

Registeren als vluchtelingen

Nati komt uit Kiev en ontvluchtte Oekraïne begin maart, samen met haar zoon. Haar man moest achterblijven, om te vechten tegen de Russen.

Moeder en zoon kregen onderdak bij de zus van Nati, die in Antwerpen woont. Gisteren wilden zij zich laten registeren als vluchtelingen. Eenmaal in de auto lukt het vertrekken niet.

Banden lek en haatboodschap

“Toen ik uitstapte, zag ik dat iemand twee banden lek had gestoken. Op de motorkap stond ook een haatboodschap in het cyrillisch.”

“Er stond иди на хуй хохол. Dat betekent zoveel als rot op, domme Oekraïner. Het laatste woord, хохол, wordt door Russen als scheldwoord gebruikt om Oekraïners te kleineren.”

Z-symbool

Boven de tekst was de letter Z getekend. Deze letter staat inmiddels symbool voor de steun aan Russische militairen en de regering.

‘Verdachte is Russisch’

Camerabeelden hebben direct een mogelijke dader opgeleverd. Rond 23.00 uur vrijdagavond verliet een Russische man die ook in het appartementsblok woont kort het gebouw. Hij droeg een T-shirt met datzelfde Z-symbool.

Tegenover de politie ontkent de verdachte elke betrokkenheid. Zijn verklaringen worden verder onderzocht.

“Ik was in shock” zegt Nati. “Iemand die zo hard van Rusland en Poetin houdt, keert beter terug naar Rusland. Dit is psychologisch heel hard. We vluchten uit Oekraïne omdat de Russen daar onze mensen doden, maar ook hier in België wordt blijkbaar oorlog gevoerd tegen ons. We voelen ons nergens veilig.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven