Woningen Oekraïners en statushouders staan leeg: ”Ze zijn op vakantie”

Woningen Oekraïners en statushouders staan leeg: ''Ze zijn op vakantie''

In Nederland geldt al maandenlang een nijpend woningtekort in ons land. Jouw zoon of dochter moet nog jaren thuis blijven wonen, of een huis huren bij een particuliere verhuurder tegen de hoofdprijs. Want ja, de arme vluchtelingen hebben hulp nodig.

Vijf sterren-resort

Denk aan de massa’s aan Oekraïners die hun land hebben moeten ontvluchten, maar ook aan de mensen die hulpeloos op rubberbootjes rond dobberen.

Het is heel heftig allemaal, als we de verhalen moeten geloven. Veel mensen doorkruisen tal van veilige lande, om helemaal naar Nederland te komen.

Woningen Oekraïners en statushouders staan leeg: ''Ze zijn op vakantie''

Eerder gaf demissionair premier Mark Rutte al prijs hoe het komt dat Ter Apel uit zijn voegen barst. Nederland staat bij de mensen bekend als een soort luxe resort, waar ons land vijf sterren krijgt toebedeeld. Niet zo gek dat uitheems volk massaal koers naar Nederland zet.

Woning

Gisteren brachten wij, op basis van een Telegraaf-artikel, dat woningen die aan Oekraïners en statushouders zijn vergeven, soms wel maandenlang leegstaan.

MAANDENLANG. In het Westland is dat in ieder geval aan de orde, tot frustratie van lokale politieke partijen en inwoners die er goed aan dachten te doen hun harten open te stellen voor de Nieuwe Nederlanders. Want wanneer je moet vluchten, dan doe je dat niet voor de lol.

Op vakantie

Groot is dan ook de verbazing dat de woningen leegstaan, omdat Oekraïners en statushouders massaal ‘op vakantie’ zijn in hun thuislanden.

Diezelfde conflictgebieden waar ze halsoverkop met een paar koffers moesten vertrekken. Daar vieren ze nu vakantie alsof er niets aan de hand is.

Woningen behouden

Maar wat gebeurt er met de woningen die maanden leeg staan vanwege heerlijke vakanties? Gaan die naar mensen die wel blij zijn met een woning?

Of misschien naar mensen die al jarenlang op wachtlijsten staan om eindelijk op zichzelf te kunnen gaan? Natuurlijk niet, de statushouders laten ze of gewoon leegstaan, of verhuren ze onder aan andere asielzoekers. Zo profiteren ze er financieel ook nog van.

Want een woning opgeven? Dat zit er helaas niet in. Ze weten heel wel dat gratis wonen, gratis zorgverzekering en tal van andere voordelen nergens anders worden verstrekt.

Dat mensen er inmiddels hun neusgaten van vol hebben en er steeds meer weerstand komt tegen het massaal opvangen, is niet heel gek op deze manier.

Scroll naar boven