Woning in brand gestoken waar vier kleine kindjes liggen te slapen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een verwoestende brand Almelo opgeschrikt. Een vrouw moest met behulp van een hoogwerker uit haar brandende woning aan de Bongerd worden gered. De politie vermoedt dat de brand opzettelijk is aangestoken en heeft sporen van brandstichting ontdekt. Dit incident heeft de buurt in shock achtergelaten en het politieonderzoek is in volle gang. Getuigen worden dringend opgeroepen om zich te melden en te helpen bij het oplossen van deze misdaad.

Nachtelijke brand

De rustige wijk aan de Bongerd in Almelo werd opgeschrikt door een verwoestende woningbrand in de nacht van donderdag op vrijdag. Een vrouw bevond zich in het brandende huis en verkeerde in gevaar. Brandweerlieden moesten met spoed ter plaatse komen om haar te redden.

Met behulp van een hoogwerker slaagden de brandweerlieden erin om de vrouw veilig uit haar woning te halen. Ze werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsproblemen, maar gelukkig mocht ze na controle weer naar huis.

Brandstichting vermoed

Volgens de politie wijzen sporen die zijn aangetroffen op de plaats van de brand duidelijk op brandstichting. Dit schokkende nieuws heeft de buurtbewoners verontrust en de autoriteiten staan voor een raadsel. De gedachte dat iemand opzettelijk brand heeft gesticht in een woonwijk is angstaanjagend.

Oproep aan getuigen

De politie staat voor een uitdaging in dit onderzoek naar brandstichting. Ze doen een dringend beroep op eventuele getuigen van het incident om zich te melden en hun informatie te delen. Er wordt specifiek gezocht naar mensen die verdachte activiteiten of personen hebben opgemerkt in de omgeving van de Bongerd, Tuinstraat of Sesastraat rond 4.00 uur ’s nachts.

De politie vermoedt dat er mogelijk meerdere daders betrokken waren bij deze verontrustende brandstichting. Bovendien is er informatie dat één van de brandstichters brandwonden in zijn gezicht kan hebben opgelopen, wat kan leiden tot belangrijke aanwijzingen.

Scroll naar boven