Woeste luisteraar belt in bij 3FM en gaat los over Pride

Vorige week kondigde 3FM-dj Timur aan dat hij net als vorig jaar Pride gaat organiseren in een klein dorp. De oproep hiervoor stond nog maar net online, toen ene Mark inbelde.

Mark is woest

Vlak nadat Timur zijn aankondiging op de radio achter de rug heeft belt Mark in. En hij is niet blij met het hele Pride gedoe. Mark gaat meteen los.

”Jullie op 3FM doen wel alsof het allemaal heel normaal is. We moeten aan de toekomst denken. We moeten denken aan de kinderen.”

”Kijk, als op school wordt verteld dat je met 7 jaar als jongetje mag kiezen of je pipi ervan af mag omdat je denkt dat je een meisje bent. En daar moet het ooit weer een keer terug.”

Woeste luisteraar belt in bij 3FM en gaat los over Pride: ''Jullie zijn niet normaal''

Verminking

Ik vind het gewoon verminking, weet je wel. En het punt dat ik ook nog wil maken: Als je kinderen hebt en ze komen thuis met iemand die ze hebben leren kennen. En je kunt dan niet meer zien of het een jongen of een meisje is, behalve aan het paspoort. Dat wil je toch niet?”

Mark gaat nog verder. Hij vindt dat we (de maatschappij) een kant op geduwd worden, die we helemaal niet willen. ”Jullie moeten doen wat je wil, maar duw het ons, de normale mensen, niet door de strot. Wij zijn gewoon echte mannen en echte vrouwen.”

”Wij willen gewoon een normaal leven. Wij willen hier niets mee te maken hebben. Duw het ons niet door de strot! En duw het onze kinderen op school niet door de strot!”

Timur de queer

Timur probeert er nog tussen te komen, maar Mark is laaiend en wil niet luisteren. Timur: ”Ik ben queer, ik ben gay. Dan kan ik dat toch gewoon zeggen?”

Volgens Mark kan dat wel, maar moet Timur en de rest van de gemeenschap ermee stoppen om het steeds over te roepen. ”Dat doen wij als hetero’s toch ook niet? Kap ermee!”

Zo gaat het gesprek nog een tijdje door. Onderstaand het hele gesprek in het fragment van 3FM:

Scroll naar boven