Woedende reacties onder video’s van zonnende en vrolijke mensen in Kiev

Woedende reacties onder video's van zonnende en vrolijke mensen in Kiev

Elke grote nieuwssite bericht elke dag over situatie in Oekraïne. De ‘speciale militaire operatie’ of grofweg gezegd de invasie duurt nu al meer dan 500 dagen. Je kunt De Telegraaf of het Algemeen Dagblad allang niet meer openen zonder erover te lezen.

Lekker naar het strand

Zoals gezegd is het al meer dan anderhalf jaar aan de gang in Oekraïne. Het ziet er ook niet naar uit dat het snel stopt. Of de oude en gebrekkige Russische gezagdhebber moet bezwijken, maar ook dat ziet er nog niet positief uit. En of er nu wordt geknokt of niet, ook in Kiev is het flink warm.

Afgelopen zondag was het maar liefst 36 graden in de hoofdstad. En dus zochten veel inwoners uit Kiev verkoeling bij een zwembad, of gewoon op een strandje bij een meer.

Op TikTok zijn daar een aantal video’s van geplaatst, die momenteel kiezelhard het internet veroveren. En dat is niet omdat we nooit eerder zonnende mensen hebben gezien.

Nee, in het westen wordt gedacht dat 00rlog automatisch betekent dat mensen 24/7 in een schuilkelder vertoeven en dat het leven compleet stil ligt.

Het zou een beetje vreemd zijn om dat te denken. Zwembaden en beachclubs zijn gewoon open en ook het nachtleven is soms bruisend.

Boze mensen

De reacties onder de video’s zijn niet zo positief. In plaats van blij te zijn voor de mensen dat ze ook een keer een leuke dag hebben, ging het vooral over het feit dat mensen die in 00rlog leven kunnen genieten van de zon. Dat kan toch niet? Hoe is dat nou mogelijk?

En dan te beseffen dat degene die de video’s deelde, wil laten zien dat mensen ondanks hun benarde situatie het moraal hoog moeten zien te houden. In ieder geval ziet een weekendje Kiev er op deze beelden allesbehalve verkeerd uit. Maarja, internet he.

Scroll naar boven