Woede in Friesland: Jongeren gebruiken 6 egels om mee te voetballen

Woede in Friesland: Jongeren gebruiken 6 egels om mee te voetballen

In de Friese plaats Franeker is met woede gereageerd op een groep jongeren egels gebruikt hebben als voetbal. Volgens de plaatselijke dierenambulance hebben slechts twee van de zes egels deze aanslagen op hun levens overleefd.

De schokkende dierenmishandeling zou hebben plaatsgevonden op een plantsoentje aan de Pim Mulierstraat. Een klein jongetje wist een egel van de dood te redden. Hij nam het diertje mee naar huis en vertelde aan zijn moeder wat anderen aan het doen waren.

Jongeren

De moeder van het jongetje besloot niet af te wachten en is naar het plantsoen gegaan, waar ze de lachende jongeren heeft aangetroffen. Ze heeft de jongens, van zo’n 8 tot 12 jaar oud, streng toegesproken.

De nog levende egels zijn inmiddels opgevangen door de Fûgelhelling in Ureterp. De diertjes maken het relatief goed, zo laat een woordvoerder van de dierenambulance aan Hart van Nederland weten. Onder het bericht dat er op Facebook is geplaatst staan woedende reacties.

Iemand schrijft: “Het is niet te geloven, wat mankeert zulke kinderen?”. “Wat hebben die kinderen voor een opvoeding gehad? Aanpakken, en hard ook”, zegt een ander.

Scroll naar boven