Witte haai grijpt duiker in Egypte en alles staat vol op beeld

Witte haai grijpt duiker in Egypte en alles staat vol op beeld

Op YouTube zijn glasheldere beelden geplaatst van een haaienaanval in Egypte. Te zien is hoe een duiker ineens wordt gegrepen door een witpunthaai. De beelden zijn zo helder, dat je de man hoort schreeuwen.

De video is opgenomen in 2018. De maker is Dan White. Hij was bezig aan een cursus duiken bij Brothers Island (Egypte), toen er ineens een witpunthaai naar zijn groep kwam gezommen.

Duitsers

Kort nadat de haai is verschenen, krijgt Dan’s groep ‘versterking’. Enkele Duitse duikers voegen zich bij hun en dat lijkt de aanleiding voor een gedragsverandering bij de haai.

Tegen LADBible vertelt Dan: ”Ik was de withpunthaai aan het opnemen met mijn onderwatercamera. Dat leek me wel cool. De dag daarvoor doken we met drie haaien en er waren geen problemen.

”Terwijl ik aan het filmen was, zag ik dat de bubbels uit de zuurstoftank de haai aan het schrikken maakte. Daarop ging de haai op onderzoek uit.”

”Het dier draaide drie rondjes om Ian (de man) heen, maar hapte niet toe. Na de derde keer kwam een van de duitsers Ian helpen.

De Duiter wilde de haai wegjagen, maar had niet door dat hij zelf een prooi werd. Op de beelden is te zien hoe de haai zijn tanden zet in het been van de duiker.

De beelden zijn zo duidelijk, dat je de Duitser hoort schreeuwen van angst. Binnen enkele seconden kleurt het water rood. De duikers beseffen het: we moeten hier snel weg.

Schade

Na de beet zwemt de haai weg. De groep weet hun kameraad heelhuids aan boord van een boot te krijgen. Pas dan wordt duidelijk wat de schade is.

het onderbeen van de man ligt volledig in gruzelementen. De haai beet door tot op het bot. In de boot werd een tourniqet aangelegd. Ook krijgt hij medicatie.

Bewonderenswaardig genoeg hoefde de man zijn been niet te laten afzetten. Hij is in ieder geval gestopt met duiken sinds dit moment.

YouTube video player

Egypte

Vorige week werd het internet geschokt door het heengaan van de 23-jarige Vladimir Popov. De jongen was in Hurghada aan het zwemmen, toen een tijgerhaai hem op at.

Beelden van deze heftige gebeurtenis zijn hier te vinden. Nadien haalden Egyptenaren de haai uit het water, waarze ze de haai kapotmartelden met metalen pijpen.

Uit onderzoek is gebleken dat de haai niet alleen het hoofd van Vladimir in zijn buik had, maar ook zwanger was. De haai komt in een museum terecht.

Scroll naar boven