Winter maakt keiharde comeback: “Tot wel 5 cm sneeuw”

Winter maakt keiharde comeback: "Tot wel 5 cm sneeuw"

Dacht jij dat we de winter al achter ons hebben liggen? Helaas. Volgens meteoroloog Roosmarijn Knol krijgen we deze week te maken met regen, hagel en (natte) sneeuw. Hoe dat precies zit legt ze in onderstaande video uit.

Afgelopen nacht trok een neerslaggebied ons land binnen. In de loop van vanmorgen gaat deze over in natte sneeuw en in sneeuw. Dat is vooral weggelegd voor het oosten en het zuiden. Daar kan maar liefst 3 tot 5 centimeter sneeuw vallen.

Gladheid

De temperatuur schommelt daarbij rond het vriespunt. Dat kan leiden tot gladheid op wegen die nat zijn. Tel daar de weersomstandigheden bij op en het wordt goed oppassen voor weggebruikers.

De temperaturen en het weer zijn volgens Knol heel normaal voor de tijd van het jaar. Wel vindt ze de contrasten van het weer erg groot in vergelijking met vorige week. “Maarja, de uitspraak maart roert zijn staart bestaat niet voor niets.”

Over twee weken begint de lente. Maar op goed weer hoeven we nog niet te rekenen: “Het gaat voorlopig nog wisselvallig blijven, dus berg je winterjas nog maar niet op in de kast.”

Scroll naar boven