Winter leeft weer op: het gaat keihard sneeuwen

Winter leeft weer op: het gaat keihard sneeuwen

Het lenteweer laat voorlopig nog even op zich wachten. Volgens Weer.nl kunnen stapelwolken vanmiddag lokaal voor winterse buien zorgen. In combinatie met een krachtige noordwestelijke wind voelt dat enorm koud aan.

De dag is op veel plekken in Nederland lekker zonnig begonnen, maar in het eerste deel van de middag verandert dat. De wind trekt aan en vooral langs de noordkust wordt het koud en guur, ondanks een maximumtemperatuur van zo’n 7 graden. In de middag nemen de buien af en komt het zonnetje weer tevoorschijn.

Vriezen

Vanavond klaart de lucht op en gaat ook de wind liggen. Landinwaarts zal het op veel plekken licht gaan vriezen. Op de koudste plekken wordt het -2 graden en we krijgen te maken met grondvorst. Morgenochtend neemt de bewolking weer toe.

In de middag wordt het overal bewolkt, waarbij het gelukkig wel droog blijft. De temperatuur stijgt naar maximaal acht graden.

Temperatuur omhoog

Woensdag volgt opnieuw een overwegend bewolkte dag. Aanvankelijk is het nog wel droog, op een enkel buitje na. Vooral aan het eind van de middag en in de avond is weer kans op neerslag. Soms kan er een stevige bui vallen. De zuidwestelijke wind trekt dan ook aan. Wel is het weer zacht, met van noord naar zuid 11 tot 16 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met veel bewolking, van tijd tot tijd neerslag en soms een stevige wind. Wel zit de temperatuur weer in de lift en ook aan het einde van de werkweek blijft de temperatuur regionaal boven de 15 graden uitkomen.

Scroll naar boven