Winnetou uit schappen gehaald na felle kritiek van activisten, uitgever zegt sorry

Winnetou uit schappen gehaald, uitgever biedt excuses aan

De Nederlandse uitgever Meulenhoff Boekerij heeft besloten om de verkoop van boeken over de bekende indianenheld Winnetou per direct te stoppen. De reden hiervoor is de felle kritiek van activisten, die het stripfiguur als ‘stereotyperend’ omschrijven.

Recentelijk werd er in Duitsland door uitgever Ravensburger Verlag volop reclame gemaakt voor een reeks nieuwe boeken van Winnetou. Aanleiding voor die publicaties was een film die momenteel in verschillende bioscopen te zien is. Maar dat was tegen het zere been van activisten.

Winnetou uit schappen gehaald na felle kritiek van activisten, uitgever zegt sorry

Uitgever zegt sorry

Zij vinden Winnetou en andere karakters nogal ”stereotyperend”. De uitgever snapt de kritiek en haalt 2 kinderboeken, een puzzel en een stickerboek uit de handel.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de uitgever de activisten in een uitgebreide verklaring ”bedankt” voor de kritiek. ”We hebben vandaag besloten om een verzending van de titel stop te zetten en ze uit onze collectie te halen. Wij danken u voor uw kritiek. Uw feedback heeft ons duidelijk gemaakt dat we gevoelens van mensen kwetsen met de Winnetou-titels. Dat is nooit onze bedoeling geweest en is ook niet verenigbaar met onze waarden. Wij bieden onze oprechte excuses aan.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven