Winnaar Eurovisie Songfestival 2022 is ‘zo goed als bekend’

Song festival

Ondanks dat de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië pas gepland staat voor 10 mei, heeft het er alle schijn van dat de winnaar al bekend is.

Verschillende wedkantoren hebben hun odds bekendgemaakt. Op eurovisionworld.com zijn de quoteringen van 16 bookmakers verzameld. Hieruit komt naar voren dat het nummer Stefania van Oekraïne verreweg de grootste winkans heeft.

35% winkans

Bookmakers schatten die kans op ruim 35 procent en dat is ongekend hoog. Het land dat conform de berekeningen van wedkantoren het op één na populairste nummer heeft ingezonden, is gastland Italië. Hen wordt een winkans van 15% toegedicht.

Nederland staat voorlopig op de negende plaats wat betreft winkansen. Het nummer ´De Diepte´ van S10 heeft volgens bookmakers 2% kans om te winnen.

Odds Eurovisie Songfestival 2022

Stefania

Het Oekraïense nummer Stefania is een creatie van de groep Kalush en is een mix tussen de genres folklore en hiphop. Frontman Oleh Psiuk schreeft het nummer als ode aan zijn moeder, aan wie wordt gevraagd een slaapliedje te zingen.

Met de oorlog in het achterhoofd, zou de moeder in dit geval als Oekraïne kunnen worden gezien, aan wie wordt gesmeekt een einde te maken aan het geweld in het land.

Het lied is de afgelopen weken uitgegroeid tot een hymne van het Oekraïense verzet tegen de Russische invasie, vertelt frontman Oleh Psiuk in gesprek met de NOS. “Overal waar je komt in Oekraïne is dit nummer te horen.”

Band vecht zelf mee

Wat de situatie nóg specialer maakt, is dat de bandleden niet samen kunnen oefenen en dus minder goed voorbereid zijn dan andere landen.

Ook helpen zij actief mee in het verzet tegen de Russen. Dat varieert van het weven van camouflagenetten en het maken van molotovcocktails, tot aan het verdedigen van Kiev als strijdkracht.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
------DEBUG------