Winkelpersoneel Albert Heijn zet bord met een zeer provocerende tekst in de winkel

Er is massale ophef ontstaan over een actie van de Albert Heijn-personeel in Amsterdam. Terwijl mensen daar een pro-Palestina demonstratie uitvoerden, verscheen er een bord in de supermarkt.

Albert Heijn

Wanneer je in dienst bent van een werkgever, is het natuurlijk niet de bedoeling om de klanten van het bedrijf waar je voor werkt je eigen mening op te dringen.

Dat is wel wat er gebeurd is in een Albert Heijn-filiaal in Amsterdam. Medewerkers hingen daar een bord op met de volgende tekst (wij hebben ‘m even vertaald):

”Helaas moeten wij werken, anders hadden we onze solidariteit betuigd aan de Palestijnse slacht0ffers op de Dam vandaag.”

”Houd de slacht0ffers (de meeste zijn kinderen) in gedachten en harten. Dit is geen religieuze zaak, maar een zaak die draait om mensen.”

AH

‘From the river to the sea…’

De tekst wordt afgeloten met: ”From the river to the sea, Palestine will be free.” En juist daar valt men nu massaal over. Ook het CIDI.

Omroep PowNed ging de straat op, en vroeg willekeurige voorbijgangers naar mening over de kwestie. Wat moet dit gewoon kunnen?

De meeste mensen vinden van niet. Een man met islamtische achtergond verwoord het in onze optiek prima. Hij zegt: ”In de supermarkt komt iedereen. Die moeten geen politiek statement maken. En al helemaal geen winkelpersoneel.” Een ander is ook stellig: ”Ontslaan die medewerkers.”

Reactie Albert Heijn

De directie van de Albert Heijn heeft inmiddels gereageerd op de kwestie. Dat wilden zij niet doen op camera, maar wel via de mail.

De verslaggever van Omroep PowNed leest de mail voor: ”Wij zijn een supermarkt, geen politieke noch religieuze organisatie en wij hebben de bestreffende winkel gevraagd het bord te verwijderen. En dat is ook gebeurd.” Het zou gaan om een actie van een individu.

Diegene komt daar blijkbaar gewoon mee weg.

Scroll naar boven