Winkelcentrum verhoogt toiletprijzen: dit absurde bedrag moet je nu betalen

Winkelcentrum verhoogt toiletprijzen: dit absurde bedrag moet je nu betalen

Lokale ouderen uit Arnhem zijn pisnijdig nu winkelcentrum Kronenburg heeft besloten om de tarieven voor toiletten fors te verhogen. Men is er niet over te spreken en vindt het bedrag te gortig. Zeker als je meermaals naar het toilet moet.

Tarief openbaar toilet

Mevrouw Beuger is 92 jaar en brengt samen met andere ouderen graag een dagje door in het winkelcentrum. Maar dat ze nu 70 cent moet betalen om naar de wc te kunnen vindt ze belachelijk. Ze is er zo kwaad over, dat ze contact heeft gezocht met De Gelderlander om te klagen.

Volgens mevrouw Beuger is ze niet de enige die pisnijdig is. ”Er wordt heel veel over geklaagd. Het is schandalig”, zo briest ze. Op dagen dat het allemaal niet zo lekker loopt, komt het soms voor dat ze elke twee uur wel naar het toilet moet. En als je dan elke 70 cent moet betalen…

Dat tikt natuurlijk flink aan. Soms gaat ze daarom naar de een restaurant. ”De koffie is daar niet gratis, maar het toilet is dat wel.” Mevouw Beuger voelt zichzelf nu genoodzaakt om steeds vaker naar winkelcentrum Presikhaaf te gaan. Daar is het toilet nog kostenloos te gebruiken.

En dat irriteert de mevrouw op leeftijd. De beheerder van de twee winkelcentra is namelijk exact dezelfde. Het gaat om onderneming Wereldhave.

Noodzakelijk

Op de website van de beheerder wordt het tarief van 70 cent als ‘noodzakelijk’ omschreven, zodat toiletjuffrouwen hier de hygiëne kunnen waarborgen. Maar waarom geldt dat niet voor Presikhaaf? Volgens woordvoerder Lars Vermeulen moet hier binnenkort ook 70 cent afgetikt worden.

Vermeulen laat weten dat men jarenlang de toiletten heeft gemonitord. ”Er gebeuren smerige dingen in gratis toiletten. Betalen betekent veiliger en schoner. Als de wc’s gratis zijn, maken mensen er een grote puinhoop van”, zo concludeert Vermeulen.

Wat vind jij van dit tarief? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht, zodat meer mensen het  kunnen lezen!

Beeld: Screenshot YouTube

Scroll naar boven