Wilma liet gaskraan dichtdraaien maar heeft nu spijt: ”Het is koud nu”

Wilma liet gaskraan dichtdraaien maar heeft nu spijt: ''Het is koud nu''

Twee maanden geleden liet Wilma (61) de gaskraan in haar huis dichtdraaien. De energiekosten rezen de pan uit en daarom ging ze op zoek naar creatieve oplossingen om haar woning warm te houden. Dat mislukte, waardoor de gaskraan inmiddels weer open staat.

Eergisteren liet ze de netbeheerder haar weer aansluiten. ”Het werd te koud”, aldus Wilma. ”Het was op een gegeven moment 13,5 graden in huis.” Nadat ze weer was aangesloten, heeft Wilma de thermostaat meteen op 18 graden gezet. “Die laat ik dag en nacht daarop staan. Het heeft een hele dag geduurd voordat alles op temperatuur was.”

Schimmel

Een gasloos huis leverde Wilma veel meer ellende op dan alleen bibberend op de bank zitten. Ze kreeg ook schimmel in haar woning. ”Gewoon niet lekker meer. Mijn zoon kwam voor een klusje bij mij thuis en hij begon er ook al over.” Hoe koud het ook was in huis, Wilma leek er op een gegeven moment aardig aan gewend.

Wilma liet gaskraan dichtdraaien maar heeft nu spijt: ''Het is koud nu''
Wilma aan het improviseren

Dat merkte ze vooral op haar werk, waar de verwarming natuurlijk draaide. “Ik had het op werk vaak warm. Dan vroeg aan mijn collega’s of zij het ook warm hadden, maar zij voelden zich gewoo normaal”, vertelt ze. “Het leek wel of ik dus opvliegers had.”