Wilma (61) wil geen schulden en laat zich afsluiten van gas

Wilma liet gaskraan dichtdraaien maar heeft nu spijt: ''Het is koud nu''

De 61-jarige Wilma Maree uit Driebergen heeft besloten haar leven rigoureus om te gooien. De energiekosten stegen dusdanig hard, dat het er naar uit zou zien dat Wilma in de schulden zou belanden. Daarop heeft ze besloten de gaskraan dicht te laten draaien. Warm worden kan immers ook op andere manieren.

Als Wilma eerlijk is had ze gehoopt niet tot een dergelijk drastische maatregel over te hoeven gaan. Vorige week vrijdag besloot ze echter alsnog het gas af te laten sluiten. “Het idee kwam van de buren. Zij hadden ook de gaskraan dicht laten draaien omdat hun energieprijs naar 700 euro in de maand ging. Dat wilde ik niet dus koos ik om hetzelfde te doen als zij.”

Wilma (61) wil geen schulden en laat zich afsluiten van gas
Wilma aan het improviseren

Den Haag moet wakker worden

Na slechts één telefoontje stond de netbeheerder voor de deur. “Vijf minuten later, 81,30 euro rijker, stond de monteur al weer buiten en bleef ik achter in een gasloos huis.”

Wilma heeft het niet graag koud en heeft daarom een plan bedacht. Middels terracotta potten en waxinelichtjes is haar woonkamer binnen een mum van tijd verwarmd. “Doordat de pot warm wordt geeft deze straling af en wordt de ruimte warm. Ik heb ze nu nog niet nodig maar dadelijk in de winter zijn ze van harte welkom.”

Naast een forse bezuiniging heeft Wilma nog een, veel groter, doel. Ze hoopt met haar actie indruk te maken op politiek Den Haag. “Ik hoop dat ze wakker worden geschudt en iets gaan doen.”

Scroll naar boven