Willie Wartaal mengt zich in racisme debat: “Iedereen is racist, ik ook”

Willie Wartaal is van mening dat er veel hypocrisie is rondom de discussie over racisme in de media. Hij vindt dat als mensen zeggen dat ze geen onderscheid maken, ze leugenaars zijn. “We zijn allemaal racisten. Ik heb op elk vlak heel veel voorbeelden.”

Vooroordelen

Als hij een voorbeeld moet noemen zegt hij het volgende: “Als ik bijvoorbeeld op de snelweg ben en op alle auto’s let… Dan zie ik een dikke bak met een chick erin, dan denk ik: wie pijpt zij? En als het dan een Chinees of een Aziaat is dan denk ik: kan wel, die heeft een zaak. Iedereen doet dat, we doen het allemaal. Ik vind het ook wel leuk om mee te spelen.”

Op de vraag of Willie zelf wel eens racisme ervaart reageert hij: “Heel af en toe heb je wel eens dat mensen me niet herkennen. Dan stap ik een lift in en dan voel je al een soort van situatie. Dan zeg ik: ‘Goedemorgen.’ Dan zeggen ze helemaal verbaasd: ‘Ja, goedemorgen!’ Ik vind het wel leuk om mee te spelen.”

“Mensen moeten accepteren dat racisme iets natuurlijks is”, gaat hij verder. “Ik denk ook niet dat we daar met z’n allen heel moeilijk over moeten doen. Het is er gewoon. Geef het gewoon toe, het maakt niet uit. Als je maar niet zegt: ‘Ik zie geen kleur.’ Je hebt gewoon je ogen. Daar doe je eigenlijk alles mee. Je baseert alles daarop.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven