William (28) vindt tatoeages nemen belangrijker dan werk vinden

William (28) vindt tatoeages nemen belangrijker dan werk vinden

De 28-jarige William heeft al sinds zijn jeugd een enorme passie voor tattoos. Hij zit inmiddels aardig vol, maar is nog lang niet klaar. Dat hij door zijn opvallende plakplaatjes moeilijk werk kan krijgen deert hem niet: ”Ik leef andersom.”

William (28) vindt tatoeages nemen belangrijker dan werk vinden
Foto: Linda.nl

William wist al sinds zijn 13e dat hij ”helemaal onder de tattoos” wilde komen te zitten. De herstellend verslaafde heeft er alles voor over dat doel te kunnen bereiken en zit inmiddels aardig onder. Hij heeft ook tattoos in zijn gezicht. Dat hij door die keuze maar moeilijk werk kan vinden deert het niet.

‘Ik leef andersom’

”De meeste mensen willen eerst een goede baan, een huis en alles op een rijtje voordat ze aan tattoos beginnen. Ze nemen een tattoo op een plek die past bij hun baan. Ik wist dat ik helemaal onder de tattoos wilde komen te zitten. Welke baan ik dan nog kan krijgen pak ik gewoon aan. Tattoos zijn voor mij het meest belangrijk. Ik leef eigenlijk gewoon andersom dan hoe anderen leven.”

Oogballen

Vorige maand vloog William speciaal naar Spanje om inkt in zijn oogballen te laten spuiten. Hij nam hiermee een erg groot risico om blind te worden. Het maakt hem niet uit. ”De meeste mensen gaan er automatisch maar vanuit dat ze 80 of soms 90 worden. Dat weet je niet. Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik dingen doe die waar ik gelukkig van word. En dit was zoiets.”

Toekomst

William is niet van plan zijn hele leven op kosten van de belastingbetalen te teren. Toen hij in een afkickkliniek resideerde, besloot hij een tattoomachine aan te schaffen. Hij oefende op nephuid, op zijn vrienden en op zijn vriendin. Hij is bezig met een bedrijfsplan en wil op termijn een studio openen.

In de tussentijd heeft hij ook een ander plan: ”Er moeten nog wat dingen worden afgemaakt in mijn gezicht, om het meer compleet te maken. Ik werk met lagen. Als ik straks helemaal vol zit, dan kan er daardoor altijd nog meer overheen. Dan krijg ik weer nieuwe tinten zwart en andere printen erdoorheen.”

Scroll naar boven