Willem-Alexander en Máxima in tranen: ”Er komen moeilijke tijden aan”

Máxima en Willem-Alexander barsten in tranen uit

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vandaag tijdens Koningsdag in Rotterdam. Het was een heel leuke dag, maar bij het afscheid moesten de zakdoekjes tevoorschijn worden gehaald.

‘Rotsvaste waarde’

Máxima, die met een Feyenoord-sjaal rondliep (waarvoor hulde 🙂 ), kreeg het even te kwaad door de juichende menigte en de toespraak van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Die betitelde de koning als een ‘rotsvaste’ waarde voor de Nederlandse samenleving en een ‘drager van onze eenheid’.

”Die eenheid kunnen we ongelofelijk goed gebruiken, nu en in de nabije toekomst. Met al die verschillen die we hebben, met al die discussies die we hebben, staat u als staatshoofd voor de eenheid van ons land.”

Alhoewel, het ging pas echt mis toen Willem-Alexander aan het woord kwam. Zijn vrouw vocht tegen de tranen en moest naar de zakdoekjes grijpen.

”Dat ik vandaag – samen met mijn familie – mijn verjaardag en tien jaar koningschap met u samen in deze bijzondere stad mocht vieren, dat heeft mij heel veel gedaan.”

Moeilijke tijden

Volgens onze koning komen we uit moeilijke tijden, maar komen er ook nog heel moeilijke tijden aan. Mogelijk verwijst hij naar de coronacrisis, het gebeuren in Oekraïne of de situatie met Amalia.

”Maar wat Rotterdam heeft laten zien… hoe je samen aan iets kan werken, als je samen aan de toekomst werkt, maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je achtergrond of je cultuur is.”

Dan hebben we een fantastisch mooi Nederland in de 21ste eeuw. En daar ben ik nog het meest dankbaar voor, dat jullie dat hebben laten zien.”

Lee Towers

Nadat Davina Michelle het Wilhelmus ten gehore bracht en Lee Towers zijn beroemde versie van You’ll Never Walk Alone zong, kreeg ook de koning vochtige oogjes. Hij kon nog wel zwaaien.

Scroll naar boven