Wilde staking uitgebroken op Schiphol, schoonmakers maken niet meer schoon

Wilde staking uitgebroken op Schiphol, schoonmakers maken niet meer schoon

Groot nieuws. Het is natuurlijk al een enorme bende op Schiphol, iets dat volgens Dick Benschop niet de schuld is van Dick Benschop, maar het kan nog erger. Vakbond FNV laat namelijk weten dat er een wilde staking is uitgebroken onder schoonmakers op de luchthaven.

Zij zouden in woede zijn ontstoken omdat niet iedereen van de schoonmaakploeg in aanmerking komt van de zeer royale zomerbonus. Die werd in het vooruitzicht gesteld omdat het zo druk is op het vliegveld. Iets dat natuurlijk niet de schuld is van Dick Benschop 😉

Wilde staking

Maar wat is nu eigenlijk een wilde staking? Wel, dat wil zeggen dat de vakbond deze niet heeft georganiseerd en er niet bij betrokken is. Wel is aan FNV in dit geval gevraagd te bemiddelen.

De stakers bestaan onder meer uit manschappen die vliegtuigen schrobben. Volgens FNV staat er momenteel een groep van zo’n 100 tot 150 actievoerders op het plein voor Schiphol Plaza. Zij willen samen met de frontman van FNV in gesprek met Schiphol.

Een woordvoerder van Schiphol laat aan De Telegraaf weten dat ze de groep hebben opgemerkt. Desalniettemin heeft het staken ”geen invloed op de operatie”, zo vertelt de zegsman.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven