Wijkzorgcentrum reageert op afpakken papegaai Coco van mevrouw Jansen (87)

Wijkzorgcentrum reageert op afpakken papegaai Coco van mevrouw Jansen (87)

Twee dagen geleden ontstond er landelijk ophef over een bizar besluit. Wijzorgcentrum Heereveld in het Zuid-Limburgse Landgraaf had besloten papegaai Coco van mevrouw Jansen af te pakken. Het centrum achtte dat ‘beter’.

Papegaai weg

Meander, de organisatie die verantwoordelijk is voor het wijkzorgcentrum, vond het een prima besluit om de papegaai die al 35 jaar bij Jansen was af te nemen.

Een nichtje van de vrouw schakelde daarop Danny de Jong uit Bocholtz in. De dierenverzorgen kwam Coco ophalen, maar deed dat met tegenzin. Hij vond het schandalig dat de vrouw, die volgens artsen niet meer lang heeft, afstand moest doen van haar geliefde dier.

Om die reden gaf hij in gesprek met De Telegraaf aan elke dag een uurtje op bezoek te komen, zodat de papegaai en Rika (Jansen) elkaar konden zien.

Meander trekt keutel in

Waar de zorginstelling eerst van geen wijken wilde weten, de telefoon niet meer opnam en ook e-mails niet beantwoordde, is men nu teruggekomen op dat besluit.

Of de massale ophef hieraan ten grondslag ligt, is niet bekend. Maar het is natuurlijk zo klaar als een klontje dat de media hier wel bij heeft geholpen. De instelling is overladen met e-mails en woeste telefoontjes en wat blijkt? Ze hebben ‘een fout’ gemaakt.

Totaal ongeloofwaardig, want het besluit om de papegaai en mevrouw Jansen te scheiden is niet in 10 seconden genomen. Sterker nog, het werd in mei al aangekondigd.

Sinds mevrouw Jansen wist dat haar beste vriend weggehaald zou worden, at en dronk ze nauwelijks meer. Door alle stress weegt ze nog 40 kilo.

Wijkzorgcentrum reageert op afpakken papegaai Coco van mevrouw Jansen (87)
Archiefbeeld, niet Coco

‘Fout gemaakt’

Bestuurder Jack Jansen, zoekt nu de media op. Hij zegt: ”Veel van onze bewoners hebben huisdieren en bij het welzijn hoort ook dierenliefde. Er is bij ons een fout gemaakt, waarvan we hebben geleerd.”

Sterker nog, Meander gaat zelfs meebetalen aan een hele nieuwe kooi. Dit omdat de vogel naar vingers van mensen bijt die ze niet goed kent.

Het personeel is daardoor ‘bang’ om in de buurt te komen. ”Maar de vogel weghalen was geen goede oplossing. We hadden beter kunnen kijken wat er mogelijk was.”

Bloemetje

Meander heeft in de persoon van locatiedirecteur Mark Hamers excuses aangeboden. Ook zijn er bloemen uitgedeeld aan de bejaarde vrouw.

Tsja, wat kunnen we hiervan zeggen. Laten we hopen dat mevrouw Jansen Coco nog lang van elkaar kunnen genieten, want dat verdienen ze!

Wat vind jij van deze handelswijze? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook!

Scroll naar boven