Wietplantage ouders vliegt in brand, slapende kinderen overleden

Wietplantage ouders vliegt in brand, slapende kinderen op zolder overleden

Schokkend nieuws, want in het Belgische Le Bizet (Ploegsteert) heeft begin vorige maand een brand in een woning, het leven gekost aan twee jonge meisjes van 10 en 12 jaar oud. Vermoedelijk is kortsluiting in de apparatuur van een wietplantage de oorzaak van het vuur.

In de woning aan de Rue Duribreu in Le Bizet brak die ochtend een zware brand uit. De ouders van het gezin konden samen met drie kinderen ontsnappen. Maar twee meisjes van 10 en 12 jaar die op zolder sliepen, raakten ingesloten door het vuur. De lichamen van Lizzie en Tessa werden later door de brandweer van onder de brokstukken gehaald. De buurt was in shock.

De krant Sudpresse meldt vandaag dat het via bronnen rondom het onderzoek heeft vernomen, dat ”de brand wellicht is veroorzaakt door kortsluiting in de elektrische installatie van een cannabisplantage.” Die bevond zich namelijk op zolder.

In de buurt gingen al langer geruchten die het vuur linkten aan de wietplantage. Nu blijkt dat de ouders van de meisjes inderdaad cannabis kweekte voor eigen gebruik.

Stroomverbruik

Om te vermijden dat de wietplantage opgemerkt zou worden vanwege het hoge stroomverbruik, tapte het stel op illegale wijze stroom af van een pand in aanbouw in de buurt.

Op dit moment lopen er drie onderzoeken in dit dossier: Eén voor het bezit en het kweken van verdovende middelen, een andere voor dierenmishandeling en een derde over de dodelijke brand.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven