Wielrenners schrikken van aangelijnd hondje, fietsen het water in en willen geld zien

Wielrenners schrikken van aangelijnd hondje, fietsen het water in en willen geld zien

Twee onfortuinlijke wielrenners hebben een hondeneigenaar voor de rechter gesleept. Een fietsfanaatje is zo erg geschrokken van een aangelijnde hond, dat hij tegen zijn kompaan aan reed. Die viel daardoor in het water. De wielrenners wilden flink geld zien.

Wielrenners

Het gebeurde al op 30 januari 2022. De twee fietsmonsters, beide advocaten en kantoorgenoten, fietsten op die dag achter elkaar op de Amsteldijk.

De eigenaar van de hond wandelde samen met zijn verloofde en hun aangelijnde hond aan de andere kant van de weg. Een van de wielrenners schrok van het hondje en reed zijn collega aan. Die kon niet meer op tijd remmen en reed de Amstel in.

Verzekering

Beide partijen wisselden contactgegevens uit, maar een van de advocaten stuurde daarna een opmerkelijk bericht. Hij eist dat de hondeneigenaar zijn verzekeringsgegevens doorstuurt.


”Zijn wiel is volledig krom, zijn voorvork ook, stuur en remmen verbogen, zijn bril ligt nog in de Amsterdam en zijn telefoon ook. Bij mij is mijn derailleur afgebroken en het carbon is ook beschadigd. Hier moet echt een specialist naar gaan kijken.”

Maar de hondeneigenaar vindt dat de twee wielrenners hun eigen verzekering maar moeten raadplegen: ”Je schrikt van mijn hond die strak aangelijnd is en je vriend rijdt achterop jou.”

Op 2 maart stuurt de advocaat dan het volgende bericht: ”Helaas laat jij ons geen andere keuze dan het doen van aangifte bij de politie alsmede het versturen van een formele aansprakelijkheidstelling.” De advocaat laat weten dat hij hoopt er op een ‘schappelijke manier’ uit te komen.

Geld zien

De advocaatjes hebben allebei 5.200 euro schade. Althans, dat beweren ze. Dit willen ze verhalen op de hondeneigenaar. Die zou zijn hondje niet ‘kort genoeg’ hebben aangelijnd.

Wielrenners schrikken van aangelijnd hondje, fietsen het water in en willen geld zien

De kantonrechter oordeelde deze week echter dat de ene wielrenner volledig verantwoordelijk is voor de schade van allebei de renners.

Ook vond de kantonrechter de de vordering ‘buiten alle proporties’. De advocaten hadden moeten uitgaan van de dagwaarde en niet van de kosten van een geheel nieuw frame.

Proceskosten betalen

Ook is de kantonrechter kritisch op de ‘beperkte bewijsmogelijkheden’ die de twee wielrenners, in het vonnis omschreven als ‘eiser 1’ en ‘eiser 2’, hadden.

De wielrenner die in het water belandde had de hond namelijk helemaal niet gezien en had daarom helemaal niets te zeggen over de bewegingen van het dier.

En dan was er ook nog een getuige, die alles had zien gebeuren. Zij heeft verklaard het onzinnig te vinden dat de hond hier de schuld krijgt.

Kortom, de twee bijdehante wielrennertjes met een advocatendiploma kunnen de plomp in met hun schadevergoeding. Zij moeten de hondeneigenaar nu zelfs 660 euro aan proceskosten betalen.

Scroll naar boven