Wielrenner trekt slagersmes en rent op 2 peuters af

Wielrenner

Ophef bij onze geliefde zuiderburen. Daar heeft een wielrenner iets bizars gedaan. Zonder aanleiding trok hij een groot keukenmes en liep naar een auto waar een jonge vrouw, haar partner en twee kindjes van vier en twee jaar in zaten.

Tsja, wielrenners zijn niet bij alle weggebruikers even geliefd. Daar kunnen we best eerlijk over zijn. Maar wat er nu gebeurd is, gaat te ver.

De vier waren onderweg naar Asse voor een verjaardagstaart, toen het helemaal misging. Tegen Het Laatste Nieuws doet de aangeslagen Casey (de vrouw) haar verhaal.

Wielrenner

”In de Bruggeveldstraat in Sint-Ulriks-Kapelle was er een tegenligger. Mijn vriend moest achteruit om die door te laten. In die straat kun je in twee richtingen rijden.”

”Op dat moment zien we een wielrenner, een oudere man, zijn fiets neerleggen. Ik dacht dat hij hulp nodig had, waardoor ik het raam naar beneden deed.”

”Maar toen greep hij naar een zak aan zijn fiets waar hij een groot keukenmes uithaalde. Hij kwam toen onze kant op en wat er dan gebeurt…”

Wielrenner

Kinderen in shock

De man, die een wielerenue draagt van de Vlaamse Wielrijdersbond, stormt op de auto af. Hij maant Casey, die pas 19 jaar is, het raam naar beneden te doen.

De laaiende fietsfanaat haalt uit, maar raakt de wagen niet. Caseys vriend doet er alles aan om rechtsomkeert te maken. Het vierjarige meisje huilt.

Casey is heel erg bang. ”Maar mijn grootste angst waren mijn broertje en zusje. Als het door het raam had geslagen, was mijn eerste instinct hun te beschermen.”

”Waarom rijdt een fietser ook rond met zoiets? Het lemmet betrof wel 20 centimeter. Mijn zusje heeft er een enorm trauma aan overgehouden. Ze stopt niet met huilen. Ze vraagt: ”Komt die man terug om ons d00d te maken?” Onderstaand kun je de video bekijken:

 

Scroll naar boven