Wielrenner rijdt in volle vaart over hondje (1.5) heen en fietst door

Wielrenner rijdt in volle vaart over hondje (1.5) heen en fietst door

Hatice Kör uit het Belgische Zutendaal is vrijdag haar hondje Oskar op vreselijke wijze verloren. Het hondje werd aangereden door een wielrenner die na het ongeluk hard doorfietste.

De geëmotioneerde Kör vertelt tegen Het Laatste Nieuws dat ze nog geprobeerd heeft haar huisdiertje, dat alles voor haar betekende, te redden door vliegensvlug koers te zetten naar de dierenarts. Hulp mocht echter niet meer baten en Oskar stierf in de armen van haar baasje.

Aanrijding

De aanrijding vond plaats rond 16.00 uur. Toen Hatice een wandeling ging maken met haar aangelijnde hondje spotte ze in de verte een wielrenner. ”Hij keek voor zicht uit en moet ons sowieso gezien hebben. Ik dacht dat hij vaart minderen zou, maar hij kwam op volle snelheid aanfietsen.”

Niet veel later volgende de schokkende botsing. ”Met zijn voorwiel beukte hij op het middel van Oskar in en riep daarna dat ik mijn hond bij me moest houden.” Vervolgens fietste de man er snel vandoor, zonder zich te bekommeren om het hondje.

Dierenarts

Kör reed na de aanrijding meteen naar de dierenarts. Hoewel ze binnen vijf minuten in de praktijk arriveerde, kwam de hulp te laat. ”Hij verloor bloed uit zijn mond en een paar minuten later was hij dood. We zijn allemaal kapot. Het is een hondje van 2.5 kilo. Hij maakte geen schijn van kans tegen zo’n robuuste wielrenner met hoge snelheid.”

500 euro voor gouden tip

Wat Hatice ook enorm raakt is dat de wielrenner is doorgefietst en geen interesse toonde in het welzijn van de hond. ”Dit is een vluchtmisdrijf en ze hebben gezegd dat ik een klacht kan indienen.”

Die klacht gaat er ook komen, want er wordt aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast looft Hatice een beloning uit van 500 euro, voor degene die haar kan leiden naar de moordenaar van haar viervoeter. Het signalement is niet erg duidelijk. ”Hij droeg iets groens en zat op een fiets. Ik schat in dat hij zo’n 1.80 meter lang is en zijn postuur is redelijk gezet.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven