Wielrenner denkt dat hij kan oversteken zonder dat hij voorrang heeft, krijgt vliegles

Wielrenner denkt dat hij kan oversteken zonder dat hij voorrang heeft, krijgt vliegles

Wielrenners zijn een bepaald slag volk, daar kunnen we niet echt omheen. Natuurlijk zijn ze niet allemaal door en door egoïstisch. Er zijn ook fietsfanaatjes die zich keurig aan de regels houden en niet denken dat zij de weg voor zichzelf hebben.

Wielrenner

In het Gelderse dorpje Doornspijk was er afgelopen woensdag helaas wel een egoïstisch Michael Boogerd-wannabe aan het fietsen.

De fervente fietser dacht dat hij snel genoeg was om zonder kleerscheuren de N310 over te fietsen. Helaas, helaas had deze beste man dat helemaal verkeerd.

Of het ligt aan zijn inschattingsvermogen is niet bekend, maar de wielrenner redde het niet en werd geschept door een bus.

Niets aan de hand

De vraag is nu: wie is er schuldig aan het onderonsje? Had de wielrenner moeten wachten, reed het busje misschien iets te snel?

Vragen, vragen waar we geen antwoorden op hebben. Bewonderenswaardig genoeg is de fietser er prima vanaf gekomen. Deze man mankeert vrijwel niets.

Ook wel netjes is dat de bestuurder van het busje zich van zijn goede kant heeft laten zien. Na een negatieve blaastest heeft deze man de fiets in zijn busje geladen en het rijwiel naar de woning van de fietser gebracht. Zo zie je maar, er zijn toch nog goede mensen op de wereld.

De beelden van de aanvaring tussen bus en fiets kun je hieronder bekijken. Geen zorgen, het ziet er allemaal heftiger uit dan het is.

Camper is er klaar mee

Niet alle wielrenners kunnen zeggen dat ze ongeschonden uit de strijd met een busje komen. Onlangs dook er nog een video op van fietsfanaten die in peloton-vorm over de weg aan het racen waren.

Een bestuurder van een camper had helemaal geen zin om te wachten totdat de renners achter elkaar fietsen, en ramde er een van de weg. Die raakte de rest, waarna het gezelschap als dominosteentjes op het wegdek terecht kwam. Allen moesten overgebracht worden naar de eerste hulp.

Scroll naar boven