Over ons / FAQ

Ten eerste:

Leuk je hier te zien! ❤

Wie zijn wij?

Wij zijn een onafhankelijk digitaal mediaplatform die maandelijks miljoenen mensen bereikt met entertainment artikelen vanuit de hele wereld.

Onze content en artikelen worden gepubliceerd door de Trendnieuws groep. Een landelijk netwerk van jonge bloggers die dagelijks het web afstruinen naar de mooiste, spannendste en meest spraakmakende verhalen. Recentelijk hebben wij besloten om ook af en toe wat nieuws te publiceren.

Wij zien onszelf absoluut niet als journalistiek medium (dit wordt vaak wel zo gedacht). Wij respecteren de rol van de journalistiek.

Onze missie is puur vermaak en dat alles vaak ook nog eens met een knipoog.

We zijn zeer gepassioneerd in wat we doen. Wekelijks bereiken wij via o.a. social media miljoenen mensen die houden van onze verhalen en daar zijn we trots op.

Ons doel is en zal altijd blijven om contact te leggen met lezers van alle leeftijden, geslachten en verschillende andere achtergronden.

We willen je hartelijk danken voor het bezoeken van onze pagina.

Je kunt ons bereiken via [email protected]

Veelgestelde vragen / FAQ:

Wat is Trendnieuws?
Trendnieuws is een entertainmentpagina op Facebook, wij brengen dagelijks leuke en interessante filmpjes en verhalen van over de hele wereld.

Over welke onderwerpen schrijven jullie?
Wij schrijven over alles aangaande entertainment en wat de mensen raakt. Zo kun je bijvoorbeeld een video tegenkomen van een meisje die de sterren van de hemel zingt tijdens een talentenshow of van een puppy dat gered wordt door een voorbijganger. Ook brengen we af en toe een lekker recept of leuke feitje/onschuldige onderzoekje. Tegenwoordig proberen wij ook meer meer nieuws te brengen omdat we in een rare tijd leven. Al het nieuws dat wij publiceren komt van betrouwbare bronnen.

Zijn jullie een nieuwssite/journalistiek medium?
Wij zijn geen journalistiek medium maar brengen wel nieuws. Al het nieuws dat wij publiceren komt van betrouwbare bronnen en zijn altijd gecontroleerd.

Waarom hebben jullie de pagina dan Trendnieuws genoemd?
Het is in 2016 eigenlijk een beetje als een grap ontstaan, een facebookpagina was binnen no-time gemaakt en over de naam is eigenlijk nooit echt nagedacht. Uiteraard hadden wij nooit verwacht dat we anno 2019 zoveel fans en bereik zouden hebben. Daarom benadrukken wij op onze sites en op FB zoveel mogelijk dat wij altijd meer op entertainment gericht zijn.

Over welke onderwerpen schrijven jullie niet?

We schrijven geen nepnieuws, hoaxen of iets dergelijks. Daarnaast zijn wij absoluut niet met politiek gekleurd. Wij zullen hierin ook nooit een stelling in nemen. Wij distantiëren ons van dit soort artikelen.

Waarom hebben jullie advertenties op jullie website?
Daar verdienen wij ons brood mee :-).

Komt het wel eens voor dat de inhoud van een artikel onjuiste informatie bevat?
Ja dat komt voor, gelukkig maar heel zelden. Uiteraard proberen we dit tot een minimum te beperken. Mochten we na publicatie van een bepaald artikel erachter komen dat het onjuiste informatie bevat dan verwijderen het artikel per direct.

Via onze site en Facebookpagina kunnen lezers ons 24/7 bereiken om ons hierop te attenderen.

Zijn jullie een clickbaitsite?
Nee wij zijn geen clickbaitsite.

Allereerst, een goede schrijver is er niet op uit zoveel mogelijk clicks te scoren, wat wij veel belangrijker vinden is betrokkenheid creëren. Dit lukt alleen met waardevolle artikelen. Het komt voor dat wij prikkelende koppen gebruiken, maar dat zien we terug bij heel veel andere bekende media. Ook radio en tv werken met vergelijkbare ‘cliffhangers ‘.

De naam ‘clickbaitsite’ doet daarnaast vooral onze fans die ons al jarenlang volgen te kort.

Zijn jullie een pulpnieuwssite?
‘pulpnieuws’, betekent volgens taalbank:
(het, g.mv.) (sensatie)nieuws van slechte journalistieke kwaliteitsynoniem junknieuws, rommelnieuws.

Het antwoord raad je al, nee, wij zijn brengers van entertainment.