Wie is de vijfde dochter?

Het trainen van je brein met puzzels en raadsels is een fantastische manier om je denkvermogen scherp te houden. Zoals elk deel van het lichaam heeft ook de hersenen regelmatige training nodig om fit te blijven. En dat is nog maar een van de vele voordelen van een actieve geest.

Het belang van je hersenen trainen

In deze tijd van geavanceerde technologie hoeven we nauwelijks nog zelf na te denken. Dat maakt het extra belangrijk om onze hersenen regelmatig te oefenen. Of je nu kiest voor kruiswoordpuzzels, sudoku of de klassieke raadsels, als je maar regelmatig je hersencellen aan het werk zet.

Tijd om te focussen

Van online puzzels tot sudoku’s of zelfs klassieke raadsels; dankzij het internet duurt het niet lang voordat je je tanden in een nieuwe uitdaging kunt zetten. Het raadsel hieronder is een kwestie van logisch nadenken en heeft al voor veel hoofdbrekens online gezorgd omdat het allesbehalve eenvoudig is.

De uitdaging van vandaag

Hier is de uitdaging van vandaag. We kennen allemaal Anja en haar vier zusters:

Beppie
Meppie
Rita
Henny.

Maar de vraag die ons bezighoudt is: wie is de vijfde dochter?

Neem de tijd

Het is niet makkelijk, dus neem je tijd om na te denken over het antwoord en we laten je hieronder weten of je het bij het rechte eind hebt.

Hier is het antwoord

Dus, wat is het juiste antwoord? Je kunt het hieronder vinden na de volgende afbeelding.

Het juiste antwoord: de vijfde dochter is natuurlijk Anja zelf. Dit is een klassiek voorbeeld van een raadsel waarbij het antwoord recht voor je neus ligt, maar toch makkelijk over het hoofd wordt gezien.

Er zijn veel discussies geweest over of het antwoord wel 100% juist is, en velen hebben hun eigen onderbouwde meningen over de kwestie. Wat denk jij?

Druk op die DEEL-knop hieronder en daag vandaag nog je vrienden uit met dit listige raadsel!

Scroll naar boven